Kde a proč studovat klasickou fotografii II

Publikováno: 11. září 2019 | autor Redakce
study.jpg

V minulém čísle  (odkaz najdete zde) jsme si řekli, proč by měli ti, pro něž je fotografování zejména koníčkem, chtít studovat na některé z českých univerzit, a také o tom, co takové studium obnáší. Společně s tím jsme si blíže představili trojici nejprestižnějších škol. Dnes se podíváme na ty zbývající.

Vedle trojice nejznámějších škol, kde je možné studovat fotografii – FAMU, UJEP a ITF – najdete v České republice čtveřici méně známých, avšak kvalitních studijních oborů, které pravidelně vypisují tři vysoké školy a jedna vyšší odborná. Každý studijní obor je mírně odlišný a hodí se pro specifičtější fotografickou praxi. Základy však obvykle mají všechny stejné a nevyhnete se ani studiu návazné praxe v podobě grafických úprav.

zlin.jpg

Fakulta umění Ostravské univerzity

Ostravská univerzita je jednou z těch mladších, vznikla v roce 1991 a provozovala pedagogickou, přírodovědeckou a filozofickou fakultu. Samotná fakulta umění byla založena v roce 2007 a zaměřená především na hudbu a výtvarno. V roce 2010 byl založen ateliér fotografie, který spolu s ateliérem intermediálního umění, nových médií a animované tvorby tvoří katedru intermedií.

Přijímací řízení

Na fakultě umění je možné studovat fotografii v rámci bakalářského prezenčního studia ve standardní délce tří let, případně lze pokračovat v navazujícím dvouletém magisterském studiu. Přijímací řízení na bakalářském stupni je jednokolové a skládá se z teoretické a praktické (talentové části).

...

Celý rozhovor si můžete přečíst v zářijovém vydání FotoVideo!
Více o obsahu zářijového vydání najdete zde.

fv09-2019-web3.jpg

fotovideo-2019-09-titulka-03-1000px.jpg
Rozhovor s fotografkou Gabrielou Ksandr

fotovideo-2019-09-img-0110-v4-1000px.jpg
Na titulní stránce je snímek od Barbory Gajové

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.