Webkamery Dell Pro Webcam WB5023 a WB3023

Publikováno: 21. dubna 2023 | autor Redakce
webkamera-wb5023-(1).jpg

Ptáte se nás, proč si pořizovat přídavnou webkameru, když tu vestavěnou většina notebooků a některé monitory mají? Právě proto, většinou nám nestačí.

Pohybovat s notebookem či monitorem na pracovním stole není příliš pohodlné a vyšší kvalita a spolehlivost je zvláště při náročnějších přenosech a práci z domova určitě potřeba. A co třeba příspěvky na YouTube? Podívali jsme se tedy na dvě velmi dostupné, a přitom velmi kvalitní od společnosti Dell.

Dell Pro Webcam WB5023

Tak nejdříve k té první jmenované. V případě modelu WB5023 se jedná o velmi praktickou webkameru, která zvládne snímat v rozlišení QHD (2560 × 1440 px), Full HD (1920 × 1080 px) a HD (1280 × 720 px), záznam má profesionální kvalitu a kromě videohovorů ji využijete i pro natáčení videí na YouTube. O výsledné ostré video se stará automatické ostření.

webkamera-wb5023-(2).jpg

Díky sofistikované funkci sledování obličeje kamera vždy spolehlivě ostří přímo na vysílajícího, i když se při hovoru pohybuje. Byla vytvořena i pro natáčení v hlučnějším prostředí otevřených kanceláří, webkamera totiž vlastní redukci okolního ruchu. U této webkamery Dell se lze spolehnout na zorný úhel 78°, clona se dostala na F2.

Výjimečná čistota obrazu
Díky poměrně velkému snímači Sony Starvis zprostředkovává tato kamerka velmi čistý obraz plný živých barev.

webkamera-wb5023-(3).jpg

Zaostřeno na vás
Díky umělé inteligenci dokáže senzor sledovat pohyb zaostřeného objektu, udržuje sledovaného v centrální části obrazu, takže je zajištěno, že nezmizíte.

Automatická eliminace zrnitosti
Při kombinaci časové (3DNR) a prostorové redukce šumu (2DNR) dokáže tato kamerka eliminovat zrnité záběry a nabízí čisté video i při slabém osvětlení.

webkamera-wb5023-(4).jpg

Abychom vypadali dobře
Výborné sladění digitálních technologií íHDR (DOL-HDR) a Auto Exposure (FDAE) dokáže v této inteligentní kamerce optimalizovat obraz tak, aby objekt zájmu vypadal co nejlépe.

Cena: cca 2800 Kč

Dell Pro Webcam WB3023

Rovněž kvalitní webová kamera s vestavěným mikrofonem nabízí rozlišení 2K Quad HD s rychlostí 30 snímků za vteřinu. Je také vybavena automatickým ostřením, redukcí šumu a automatickým vyvážením bílé. Technologie HDR umožní zobrazení v živějších a realističtějších barvách i za slabého osvětlení.

webkamera-wb3023-(1).jpg

Má také široký zorný úhel 78°, který chce upravit na užších 65°, kdy se zaměřuje více na vás. Mimochodem má také magnetickou bezpečnostní krytku pro zachování soukromí a ochranu objektivu v době, kdy ji nepoužíváte.

webkamera-wb3023-(2).jpg

Praktický klipový držák umožňuje snadné umístění kamery na monitor. Pro připojení k počítači má 1,5 m dlouhý USB kabel.

Cena: cca 1800 Kč


Celý článek najdete v dubnovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv04-23-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.