Vy ještě nemáte realme C67?

Publikováno: 2. dubna 2024 | autor Redakce
-dsc5923-copy.jpg

Zpočátku jsme nevěřili vlastním očím a váhali, zda o smartphonu v této nižší cenové relaci vůbec psát. Jak jste si asi už v minulosti všimli, vybíráme hlavně přístroje s kvalitními foto a video vlastnostmi a ty většinou výrobci záměrně zařazují do vyšších tříd, většinou vyšší střední a pak do té nejvyšší, tedy do vlajkové lodi každé značky.

Záměr producentů má jasnou logiku: nebylo by z čeho ubírat na vlastnostech při snižování ceny, že? Když do redakce dorazil vymykající se ze své řady realme, byli jsme jako u vytržení. Co to je? Foťák se 108 Mpx za cenu pod pět tisíc? Jdeme se na to podívat.

-dsc5915-copy.jpg

Nástup nové generace?

Dá se říci, že podobný posun vidíme i u jiných komodit, o elektrických automobilech z asijské provenience a obřích e-shopech nemluvě. Není se čemu divit, že se budou muset zažitá škatulkování do jednotlivých tříd smartphonů překopat.

Nechme ale obchodně-marketingového mudrování, realme C67 je to na pohled pěkný, včetně zajímavého řešení dvouoké fotografické zadní strany, jež vychází vstříc fotografům a videonadšencům natáčejícím své záběry v horizontální poloze – dvě oči fotoaparátu jsou pak umístěny v levém horním rohu daleko od dosahu prstů ovládající pravé ruky.

-dsc5918-copy.jpg

Jsme u designu

Zvolit si při jeho koupi můžete černou nebo zelenou barvu (my měli černý a byl velmi elegantní), je tenký a dobře se drží (pevné hrany jsou výborné při manipulaci) a má celkově velmi tenký profil, čemuž už něco napovídá váha něco kolem 185 gramů. Výborná je jeho ochrana proti prachu a vlhkosti, zvláště předpokládáme-li cílení na mladé. Je charakterizována normou IP54.

Zastavme se u displeje

Má 6,72 palce a rozlišení 1080 × 2400 pixelů, což je full HD +. Má velmi slušnou obnovovací frekvenci 90 Hz a velmi nás zaujala technologie Mini Capsule 2.0, která funguje výtečně. Celkově je to displej poskytující velmi ostré barvy a s jeho obrazem můžete díky vysoké obnovovací frekvenci plynule a rychle pohybovat. Mini Capsule, na kterou si určitě rychle zvyknete, umožňuje velmi rychlý přehled a usnadní používání.

-dsc5919-copy-1.jpg

Baterii je třeba pochválit

Plných 5000 mAh garantuje dlouhou výdrž a stálé používání při cestách a natáčení a fotografování. Dobíjí se relativně velmi rychle – výrobce uvádí 33 W kabelem.

Výkonný přístroj

Díky tomu, že je realme C67 poháněn procesorem Qualcomm Snapdragon 685, má uživatel garantováno, že telefon zvládne vše od focení a natáčení videí přes běžné procházení webových stránek až po multitasking a hraní her. Výkon vypadá velmi dobře a ani při velkém zatížení se smartphone příliš nezahřeje.

Paměťově je na tom také dobře, protože má více možností posílení – 8 GB paměti RAM lze v případě potřeby virtuálně rozšířit o dalších 8 GB. Kapacita úložiště činí 256 GB, a pokud by to bylo pro vás málo, můžete v klidu využít paměťovou kartu o kapacitě až 2 TB. To se u této třídy jen tak nevidí a také jsme to patřičně ocenili.

-dsc5923-copy.jpg

Pojďme si zafotit nebo natočit video

Hlavní fotoaparát s rozlišením 108 Mpx se jen tak v této třídě moderních telefonů nevidí. U smartphonu, který je na našem trhu coby nový (dají se časem čekat i možné slevy, že?) a stojí přitom pod pět tisíc korun, je to velmi krásná hodnota rozlišení. Fotoaparát je navíc doplněný o 2Mpx senzor hloubky ostrosti, což umožňuje jeho uživatelům pořizovat detailní fotografie s perfektními barvami a přesným ostřením.

Mohou se pořádně zaměřit na fotografování jako takové a získat kvalitnější snímky. K tomu má realme C67 ještě trojnásobný digitální zoom a samozřejmě mu nechybí zajímavé pokročilé režimy. Klasicky nás zaujal Street mode. Zorientujete se v něm velmi rychle a sám vám umožní velmi rychlé street reakce. K ruce máte i řadu zajímavých filtrů. Vepředu je k dispozici 8Mpx selfie kamera. Videa se točí také snadno v rozlišení1080p, což je pro normální využití bohatě dostačující.

Poznámka k focení: Vyzkoušeli jsme výrobcem doporučované zlomováni v režimu Fotoaparát i v režimu Portrét, obojí přináší perfektně ostrý obraz, v portrétním režimu dokonce s „dotaženými“ barvami, což má v této cenové relaci svou logiku. Pozitivní na tomto přístroji je snaha o co nejkvalitnější obraz pomocí klasických digitálních metod, což považujeme za jeho velké plus.

Důležité vlastnosti

  • výborný 6,72″ 90Hz displej
  • vynikající fotoaparát se 108 Mpx a integrovaným trojnásobným zoomem
  • rychlé reakce díky osmijádrovému procesoru Snapdragon 685
  • technologie Mini Capsule 2.0
  • dlouhá výdrž a superrychlé nabití výkonem 33 W
  • bezkontaktní placení s NFC
  • odolnost dle IP54

Shrnutí závěrem

Chtělo by se napsat: Nekup to za tu cenu. To by bylo ale plytké, navíc neuctivě nepřesné. Pro velmi širokou část naší současné (a nejen mladé) populace je to výborný nástroj na zhotovování mnohem kvalitnějších fotografií a videí i za horšího počasí a nepříjemných podmínek.

-dsc5922-copy.jpg

Finanční situace mnohých rodin není růžová, takže tento počin jistě uvítá spousta rodičů mládeže škemrající o lepší mobil. Jiní výrobci i operátoři se budou asi muset rychle zamyslet, zda je jejich cenová politika opravdu ideální. Ale abychom nepsali jen o ceně, přístroj je to robustní a přitom lehký, jednoduchý na ovládání, a přitom výkonný.

Vysoce hodnotíme výdrž baterie, slot na kartu, velký displej a další vlastnosti. Hodně nás zaujala i zajímavá technologie Mini Capsule 2.0 využívající prostředí ke stylovým, a přitom přehledným upozorněním. Jak je napsáno v úvodu: Vy ho ještě nemáte?

Dostupnost a cena

Nový realme C67 je na našem trhu od konce února za 4990 Kč.


Celý článek najdete v dubnovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv04-24-obalka-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.