Televizor Samsung QE55LS03BAUXXH – The Frame

Publikováno: 17. února 2023 | autor Redakce
gq50ls03bauxzg-015-detail-black.jpg

Prezentovat své vlastní fotografie ve velkém formátu a vysoké kvalitě je krásným snem každého fotografa. Pro video samozřejmě platí totéž. A když si svůj sen splníte tak, jak jsme si ho v redakci splnili na pár dní my, nebudete chtít doslova ukázat svou tvorbu jinak.

Snad každému z nás zvyklému na svůj monitor či notebook se až zatají dech, když se před ním objeví taková spousta detailů a barev, které sám vlastnoručně vytvořil. Ale nebudeme básnit, podívejme se na ten velký The Frame blíže.

gq50ls03bauxzg-003-front3-black.jpg

Vyberte si své nejoblíbenější snímky a dejte si je do rámu

Máte-li své fotografie na flashdisku, nebo dokonce jen třeba v mobilním telefonu, můžete je okamžitě sdílet. Řada z nás si ale jistě dá předem tu práci a své snímky doslova „vymazlí“, aby v té domácí galerii, kterou můžete budovat doslova donekonečna, vypadaly k světu.

Detaily, které dokáže tato televize zobrazit, jsou úchvatné. Pokud chcete, tento přístroj vám umožní za fotografii vložit matné pozadí a tím ji učinit ještě realističtější. Na výběr máte z pěti rozličných pozadí a 16 barev, které se s fotografiemi co nejpřirozeněji sladí. Takže si je vylaďte. Ale to jsme trochu přeskočili.

gq50ls03bauxzg-001-front1-black.jpg

Do redakce došla obří krabice

Díky tomu, že jsme zvyklí testovat fotoaparáty a objektivy a co do velikosti maximálně domácí tiskárny a monitory, připadalo nám balení na naše poměry skutečně obrovské. Ale 55″ úhlopříčka displeje musí být někde znát, že? Na vrchu jsou přibaleny rámečky (v našem případě byly hnědočervené). Televize The Frame od společnosti Samsung je vlastně charakteristická tím (má to už v názvu), že se chce co nejvíce přiblížit modernímu obrazu s tenkým rámem, a proto nabízí různé magnetické rámečky (bílé, tmavé a různé varianty dřeva), které vám umožní vybrat, či dokonce změnit oblíbenou barvu tak, aby dokonale zapadly do designu vaší domácnosti.

gq50ls03bauxzg-015-detail-black.jpg

Vybalovali jsme tedy pečlivě s tím, že je dobré to provádět minimálně ve dvou (my pracovali v trojici). Všeobecná chvála designu tohoto přístroje, rychlosti a snadné spolehlivé montáže malých stojanových nohou na sebe nedala dlouho čekat. Televizor je neuvěřitelně tenký (necelého 2,5 cm) takže při zkušebním umístění na zeď skutečně neruší, nezabírá místo a nabízí pohodlné sledování z velkého spektra úhlů ve velké místnosti. Pro malý prostor se oněch 55″ úhlopříčky skutečně nehodí, resp. je jich škoda.

gq50ls03bauxzg-010-l-perspective2-black.jpg

Zobrazovací schopnosti

Srdcem přístroje je Quantum Processor 4K. Mimo jiné se stará o precizní vyladění obrazu i zvuku a zajišťuje, že ovládání televizoru i využívání jeho pokročilých funkcí je rychlé a komfortní. Výkon a inteligenci kdesi uvnitř uschovaného pracanta oceníte u každého snímku a při sledování jakéhokoli filmu či přenosu. Procesor je to opravdu chytrý a velmi rychlý, reaguje neuvěřitelně a navíc výborně spolupracuje s technologií Quantum Dot, která dle výrobce nabízí více než miliardu barevných odstínů.


Vybrané hlavní technické parametry

  • Úhlopříčka: 55″
  • Rozlišení: 3840 × 2160 (4K UHD)
  • Technologie: Frame TV, HDR10+, HLG, QLED, Quantum HDR, Smart
  • Tuner: DVB-C, DVB-S2, DVB-T2 (HEVC)
  • Počet HDMI: 4
  • USB: ano
  • WLAN (Wi-Fi): ano
  • HbbTV (červené tlačítko): ano
  • Bluetooth: ano
  • Spotřeba (kWh/1000 h): 103
  • Spotřeba při HDR (kWh/1000 h): 191
  • Výkon reproduktorů (W): 40
  • Doporučená vzdálenost sledování (m): 1,9
  • Šířka (mm): 1 237,9
  • Výška (mm): 743,4
  • Hloubka (mm): 227,8
  • Hmotnost (kg): 17,3
  • Výška bez podstavce (mm): 708,8
  • Hloubka bez podstavce (mm): 24,9
  • Hmotnost bez podstavce (kg): 16,9
  • Šířka podstavce (mm): 897,2
  • Cena: 28 990 Kč (oficiální cena, doporučujeme sledovat probíhající slevové akce)

Barevný objem garantuje až zářivý obraz, přitom realistické barvy při všech úrovních jasu. Takže jsme si vyzkoušeli zobrazení spousty soutěžních fotografií z probíhajícího aktuálního tématu Krajina od hodně jasných letních mořských scenérií až po temnější snímky večerní zimní Šumavy a výsledky byly skutečně skvostné. Mimochodem, při dalším soutěžním tématu, kterým je Portrét je možné přejít s celým přístrojem z horizontální do vertikální polohy a promítat si pohodlně soutěžní snímky, které lze očekávat převážně ve formátu na výšku.

gq50ls03bauxzg-014-dynamic3-black.jpg

Šetříme energii

Zároveň nesmíme opomenout výrobce přístroje The Frame pochválit za jeho vzorný ekologický přístup. Zabudovaný senzor okolního světla reguluje jas dle okolních podmínek, čímž vám nabízí vždy perfektní podsvícení displeje. Navíc automaticky registruje vaši přítomnost v místnosti a sám se vypne vždy, když odejdete. Je to prostě chytrý přístroj, šetří životní prostředí i vaši peněženku.

kdyz-se-v-redakci-vybaluje-tak-poporadku.jpg

Displej, hry a mistrovská díla

Obrazovka je matná a nabízí detailní 4K rozlišení. Zobrazuje obsah (fotografie, videa, filmy, hry, zpravodajství) ve vynikající čistotě i v případech, kdy na obrazovku dopadají sluneční paprsky. Umožňuje také až neskutečný pozorovací úhel. Když už jsme zmínili vášnivé hráče – pokud vlastníte tento přístroj, můžete si zahrát své oblíbené hry, aniž byste k tomu potřebovali konzoli Xbox. Můžete snadno získat přístup ke světově známým titulům díky Xbox Game Pass.

gq50ls03bauxzg-016-detail-back-black.jpg

Samsung The Frame má navíc jednu velkou specialitu – přístupy do řady databází uměleckých děl, takže vedle svých vlastních výtvorů či tvorby kolegů z Fotografa roku si můžete v Art Store vybírat ze sbírky několika tisícovek uměleckých děl. Do režimu umění Art Mode svůj televizor přepnete jediným stisknutím tlačítka, vaši oblíbení umělci (tedy nejen fotografové a filmaři) vám jsou ihned k dispozici na jediné velké obrazovce. Vychutnejte si i tyto zážitky.

Stručně shrnuto

Tento televizor se svým minimalistickým designem výrazně vylepší každý prostor, navíc vám umožní perfektně zobrazit vybraná umělecká díla a hlavně všechny oblíbené fotografie. V současnosti je na trhu nabídka přístrojů vyrobených v roce 2022 a ta vypadá velmi lákavě nejen co do poměru ceny a výkonu.


Celý článek najdete v únorovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv02-2023-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.