TCL 65C815 s oceněním EISA Best Buy TV

Publikováno: 22. prosince 2020
TC L 65C815 s oceněním EISA Best Buy TV

Televizor TCL 65C815 má LCD obrazovku typu QLED s rozlišením 4K, rozšířeným barevným gamutem WCG a desetibitovými barvami.

Přístroj zakoupíte ve variantách 140 cm (55", 21 999 Kč), 165 cm (65", 32 990 Kč) a 191 cm (75", 49 990 Kč). Podsvícení v rámu je pak dáno koncepcí televizorů QLED s co nejtenčí obrazovkou v co největší její ploše.

Design je opět bez klasického rámečku, který je pouze z boku, s trojnožkou podstavce vybíhajícího od středu televizoru. TCL 65C815 v době zkoušení pracoval s operačním systémem Android TV 9, i když má být plně připraven na verze 10 a 11. V ceně dostanete dva dálkové ovladače (klasický a zjednodušený), zabudována je kompletní tunerová sada, a byť se někde píše, že je ve zdvojené podobě, není tomu tak. Značnou výhodou přijímače je, že zvládá všechny důležitě systémy obsahu s vysokým dynamickým rozsahem HDR, tj. HDR10,

HDR10+, HLG a Dolby Vision. A umí ho také zpracovat i v případě příjmu z on-line videotéky Netflix, což jsme také vyzkoušeli. QLED 100 Hz a Soundbar Onkyo Audiosystém je vybaven basovým reproduktorem umístěným na zadní straně a zmiňovanou zvukovou lištou se dvěma reproduktory společnými pro středy a výšky. Zesilovač rozděluje výkon mezi ně (dvakrát 15 W) a „basák“ (20 W). Příjemné je, že televizor zvládá nejen Dolby Atmos, ale také DTS-HD Master Audio a zvuk byl opravdu parádní.

Velmi dobré ovládání, vypnuté HbbTV

Přijímače TCL se vyznačují několika mimořádnými vlastnostmi. Jednak kolováním v menu, což urychluje operace, a odděleným menu nastavení televizoru a operačního systému Android TV. Z prvního menu se dostanete do druhého, vstup je také zajištěn přímo z domovské nabídky (tlačítko domečku) a v této části nastavení si například upravíte parametry připojení na lokální síť a zobrazíte všechny aplikace.

Pozor si dejte jen na to, že TCL stále nezapíná u nás tak populární „červené tlačítko“ HbbTV hned při instalaci. Kvůli zprovoznění proto musíte do menu nastavení. V systémové části lze pak rovněž zapnout herní režim.

Slušně vyladěný Android TV

Po velmi krátkém osahání působil televizor TCL 65C815 spolehlivým dojmem, který nenarušovaly potíže s aplikacemi ani jiné větší problémy s operačním systémem, resp. s firmwarem (těch bylo skutečně naprosté minimum). V pořádku bylo i to nejdůležitější, tedy sladění hardwaru a softwaru, i když v prostorách budoucího předváděcího centra TCL působil výkon zesilovače trochu slabě, na vině nejspíše byly velmi vysoké stropy. Obrazově byl televizor výborný a skvěle také resamploval z malých rozlišení a nízkého datového toku. Na výši je i pohybová ostrost, i když její udržení už při 165 cm úhlopříčky nějaký slušný základ vyžaduje a v praxi to chtělo alespoň 800 MB na čtyřicetiminutový seriálový díl.

Televizor příjemně překvapil oznámením obsahu s HDR10 (Dolby Vision už nikoli) a také zvuk v Dolby Atmos a Dolby Audio. Solidní bylo rovněž zrcadlení obrazovky z mobilu, které zde pracuje pouze přes Google Chromecast, tudíž ho potřebujete mít ve vašem mobilu či tabletu. Pak potěší i to, že nemusíte využívat zbytečně komplikovanou firemní aplikaci T-Cast.

TCL 65C815 působil po krátkém osahání velice dobrým a vyváženým dojmem, který podtrhuje i solidní cena 32 990 Kč, resp. její výborný poměr vzhledem k výkonu. A na ten Češi naštěstí stále ještě slyší.

Nemůžete sehnat časopis FotoVideo ve „vašem stánku“? Zvolte předplatné a k tomu si vyberte dárek! Vybírat můžete hned z několika lákavých benefitů, výrazně ušetříte, a navíc budete mít svůj časopis ve schránce o den dříve, než bude oficiálně v prodeji… Šetříte s námi!

Začneme novinkami, které jsou ale k mání v omezeném množství. Znáte to, kdo dřív přijde…

Roční předplatné s prémií: kniha ZEMĚ ALTAIRU.

Zaplatíte 800 Kč a obdržíte 12× tištěný časopis FOTOVIDEO v hodnotě 760 Kč + knihu Země Altairu v hodnotě 980 Kč.

Autorka, fotografka Jana Pechlátová. Příběh o lásce, naději a víře, o síle lidského odhodlání i lehkosti pochybení. Kniha vypráví svůj děj pomocí fotografií doprovázených psaným slovem.

Roční předplatné + kniha Země Altairu

 


 

Roční předplatné s prémií: sluchátka LAMAX Blaze B-1 Black Edition.

Zaplatíte 900 Kč a obdržíte 12× tištěný časopis FOTOVIDEO v hodnotě 760 Kč + sluchátka LAMAX Blaze B-1 Black Edition v hodnotě 999 Kč.

Bluetooth sluchátka, která zaujmou vyváženým zvukem, kvalitní izolací okolního hluku a výkonnou baterií, díky které hrají na jedno nabití nepřetržitě až 8 hodin, případně vydrží až 180 hodin v režimu standby. Jejich stylový design se dá lehce upravit změnou barvy náušníků.

Roční předplatné + Sluchátka LAMAX Blaze B-1 Black Edition

 


 

Roční předplatné s prémií: Autokamera LAMAX C3.

Zaplatíte 1100 Kč a obdržíte 12× tištěný časopis FOTOVIDEO v hodnotě 760 Kč + autokameru LAMAX C3 v hodnotě 1190 Kč.

Roční předplatné + Autokamera LAMAX C3

Autokamera LAMAX C3 pořizuje a ukládá záznamy v interpolovaném Full HD. Díky tomu Vám neunikne žádný detail a v případě nehody budete mít dostatečný důkazní materiál pro policii i pojišťovnu. Samozřejmostí je G-senzor nebo funkce parkovacího režimu či detekce pohybu.

 


 

Roční předplatné s prémií: světlo FOMEI LED LIGHT MINI 2W.

Zaplatíte 760 Kč a obdržíte 12× tištěný časopis FOTOVIDEO v hodnotě 760 Kč + světlo FOMEI LED LIGHT MINI 2W v hodnotě 490 Kč.

světlo FOMEI LED LIGHT MINI 2W

MALÉ A SCHOPNÉ

Základ řady LED MINI vyniká především svou velikostí. V opravdu malém těle z tvrzeného plastu je osazeno 48 LED daylight (5500K) diod o celkovém výkonu 2W. Barva světla lze změnit oteplovacím filtrem na 3200K. Světlo je napájeno vestavěnou Li-ion baterií s kapacitou 370 mAh, kterou je možné nabíjet skrze standard microUSB (doba nabíjení je cca 120 minut).

VŽDY PO RUCE

LED MINI 2W můžete mít vždy při sobě. Panel samotný váží 31g a balení s kompletním příslušenstvím rovných 100g. I přes malé rozměry a nízkou váhu je index podání barev CRI na skvělé hodnotě 95+. Ovládacím tlačítkem je možné se pohybovat ve třech režimech: Strong (100%), Medium (50%) a Flash (blikání). Na plný výkon baterie vystačí zhruba na jednu hodinu svícení, při polovičním jasu na dvě hodiny a při režimu blikání na tři.

PŘIPRAVENO DO AKCE

LED MINI 2W obsahuje všechno příslušenství už v základním balení.

LED MINI 2W obsahuje všechno příslušenství už v základním balení.

V krabičce najdete: světlo samotné, oteplovací filtr (mění teplotu na 3200K), adaptér do sáněk, adaptér do 3,5mm jacku, adaptér pro připevnění na mobilní telefon, přísavku, univerzální 3/4 závit a nabíjecí microUSB kabel.

 


 

Roční předplatné s prémií: praktický a odolný batoh HOUSE.

Zaplatíte 760 Kč a obdržíte 12× tištěný časopis FOTOVIDEO v hodnotě 760 Kč + praktický a odolný batoh HOUSE v hodnotě 500 Kč.

Velikost výrobku: 29x47x13 cmhouse-batoh-01.jpg

RECYKLOVANÝ POLYESTER je syntetické vlákno vyráběné z plastových PET lahví a/nebo recyklovaných materiálů po spotřebě. Proces jeho výroby napomáhá snížení množství odpadu i snížení spotřeby vody a energie. Vlákna polyesteru jsou odolná, rychle schnou a nevytahují se. K dispozici v barvách: černá, světle šedá a tmavomodrá.

 


 

Další novinkou je slevový poukaz na knihu Jan Šmíd PHOTOGRAPHY. Touto objednávkou za 760 Kč získáte 12× tištěný časopis FotoVideo + slevový poukaz k nákupu této knihy v ceně 500 Kč!

Jan Šmíd PHOTOGRAPHY

 


Jako každý rok vydal Adolf Zika svůj autorský kalendář WOMAN 2021. Stejně jako loni vyšel v limitované edici a byl téměř okamžitě vyprodán…

www.adolfzika.comwww.facebook.com/adolfzikaphotographywww.instagram.com/adolfzika4real

Ale vy ho ještě můžete mít!

ADOLF ZIKA 2021 – WOMAN

Na poslední chvíli se nám podařilo zajistit dvacet kusů pro naše nové předplatitele. Přicházíme s touto nabídkou opravdu „Za pět minut dvanáct“, ale snad to ještě stihnete a kalendář budete mít brzy v novém roce doma.

ADOLF ZIKA 2021 – WOMAN

Podmínky k objednání najdete na našem webu www.ifotovideo.cz v sekci Předplatné.

Věříme, že se vám bude exkluzivní kalendář Adolfa Ziky líbit a že vás po celý rok 2021 potěší.

 


 

Lákavou prémií je kredit na 340 GB rychlého stahování ze serveru ULOŽ.TO. Nebo získejte roční předplatné časopisu FotoVideo a k tomu voucher na přednášky Canon akademie. Vybírat si můžete z různých přednášek. Chcete výhodně získat roční licenci ZONER Photo Studio X? Či volíte elektronické předplatné?

KOMPLETNÍ NABÍDKU PŘEDPLATNÉHO NAJDETE ZDE.

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.