SONY Alpha A7 II + FE 28-70 mm – neobyčejná bezrcadlovka

Publikováno: 16. března 2021 | autor Redakce
SONY Alpha A7 II + FE 28-70 mm – neobyčejná bezrcadlovka

Je první svého druhu. Pětiosá stabilizace obrazu v plnoformátové bezzrcadlovce, to je oč tu běží. Stabilizace zvládá udržet z ruky až 4,5EV. Stejně jako původní A7 je i A7 II vybavena 117fázovou detekcí s 25 kontrastními body, ale oproti předchůdci se o 30 % zvýšil výkon a 1,5× rychlost ostření. Vylepšen je i režim videa.

Konkrétně A7 II nyní podporuje XAVC S kodek schopný pořídit 1080/60p videa a 50Mbps. Fotoaparát také podporuje S-log2 s širokým dynamickým rozsahem. Z hlediska designu je přínosem vyšší přilnavost a doplnění předního číselníku. Tlačítko spouště bylo na rukojeti přesunuto do přirozenější polohy a čelní kryt je z hořčíkové slitiny. Posílen byl i bajonet objektivu, pro větší stabilitu při použití těžkých objektivů.

SONY Alpha A7 II + FE 28-70 mm – neobyčejná bezrcadlovka

Fotoaparát nabízí špičkovou kvalitu obrazu, kompaktní rozměry, nízkou hmotnost – zcela v duchu tradice modelové řady A7, do níž patří i nejmenší a nejlehčí plnoformátový fotoaparát s výměnným objektivem na světě (A7R). Plnoformátový 35mm obrazový snímač Exmor® CMOS s rozlišením 24,3 efektivních megapixelů disponuje pohyblivostí po pěti osách – kompenzuje tak pohyby fotoaparátu a opticky stabilizuje obraz v ekvivalentu korekce 4,5 clonového číslaii v režimu fotografování. Tak ostré fotografie a nerozmazané video, pro které dříve bylo třeba použít stativ, dnes můžete snímat z ruky. Plnoformátový snímač s praktickou stabilizací obrazu se stará o krásně vykreslený detail. Stabilizace obrazu zabudovaná přímo ve fotoaparátu zajišťuje ostrost obrazu i při použití výměnného objektivu s bajonetem A nebo volitelného adaptéru.

SONY Alpha A7 II + FE 28-70 mm – neobyčejná bezrcadlovka

První plnoformátový fotoaparát s optickou pětiosou stabilizací obrazu na světě

Tato technologie detekuje a koriguje pohyby fotoaparátu. Díky ní jsou fotografie i videa nádherně ostrá, a to i při vybočení a klonění, k němuž dochází zejména při fotografování teleobjektivem, nebo při pohybu po ose X a Y, který je patrný zejména při větším zvětšení, a při rotačním pohybu, který často kazí ostrost nočních snímků nebo při záznamu videa.

Plnoformátový obrazový snímač svým vlastním protipohybem kompenzuje pohyby fotoaparátu. V režimu fotografování je stabilizace obrazu v ekvivalentu korekce 4,5 clonového čísla.

SONY Alpha A7 II + FE 28-70 mm – neobyčejná bezrcadlovka

Optická pětiosá stabilizace obrazu ideální pro širokou škálu objektivů A
Nyní můžete fotografovat z ruky za špatných světelných podmínek a na delší expozici, což vám dává více kreativních možností a větší mobilitu bez nutnosti používat stativ. Stabilizace obrazu zabudovaná v těle fotoaparátu je účinná i v kombinaci s objektivy s bajonetem E bez technologie Optical SteadyShot (OSS). Objektivy s bajonetem A lze (s pomocí volitelného adaptéru LA-EA4 nebo LA-EA3) také použít – pohyby fotoaparátu jsou kompenzovány přímo v jeho těle po pěti osách. A7 II tedy i s různými objektivy ukáže svoji jedinečnou schopnost vykreslit i ten nejmenší detail.

SONY Alpha A7 II + FE 28-70 mm – neobyčejná bezrcadlovka

Ověřte si výsledek stabilizace obrazu pomocí funkce Live View
Díky této funkci můžete sledovat stabilizovaný obraz v reálném čase na LCD displeji nebo v OLED hledáčku, což vám umožní doladit zarámování a zaostření, a to i když používáte teleobjektiv nebo makroobjektiv.

Rychlé, přesné automatické ostření Fast Hybrid AF

Široké pole automatického ostření v kombinaci s AF snímačem s 117tibodovou fázovou detekcí (v kombinaci s 25tibodovou detekcí kontrastu). AF snímač se 117 body fázové detekce a 25 body detekce kontrastu rozmístěnými po celé ploše umožňuje dokonalé sledování fotografovaného objektu – i pohybující se objekty, které by jinak byly rozmazané, jsou dokonale ostré.

O 30 % rychlejší reakce systému automatického ostření
Snímaný objekt je detekován rychleji díky vylepšenému algoritmu pro optimalizovanou funkci pohonu objektivu. V různých režimech má automatické ostření v průměru o 30 % rychlejší reakce ve srovnání s předchozími modely.

O 1,5x rychlejší sledování fotografovaného objektu ve srovnání s předchozími modely a vylepšený algoritmus predikce pohybu
Vylepšený původní algoritmus od Sony, který dopředu propočítává pohyb, přispívá k 1,5x výkonnějšímu sledování objektu. Režim AF (automatické ostření) a AE (automatické expozice) sleduje pohybující se objekt i při rychlém sekvenčním fotografování (rychlostí až 5 snímků za vteřinu), takže vám neunikne žádný rychlý pohyb nebo změna výrazu. Vylepšeného sledování a snímání pohybujícího se objektu bylo docíleno díky nejmodernějším poznatkům v oblasti analýzy obrazu – funkce „lock-on AF“, která optimalizuje zaostření na objekt v závislosti na jeho velikosti.

Špičková kvalita obrazu a vylepšený záznam videa díky plnoformátovému snímači a obrazovému procesoru BIONZ XTM

35mm plnoformátový snímač Exmor CMOS nabízí skutečně vysoké rozlišení a citlivost a minimální šum
Fotoaparát je vybaven plnoformátovým obrazovým snímačem Exmor CMOS s přibližně 24,3 efektivními megapixely. Vysoké rozlišení a větší pixely vylepšují citlivost a snižují šum – optický potenciál objektivu je tak plně využit. Obraz je nádherně vykreslen a docílíte i bokeh efektů, které umožňuje jen plnoformátový snímač.

Obrazový procesor BIONZ X je zárukou skvělého detailu a přirozeně vykreslené struktury – a to vše s daleko menším šumem
Nová generace obrazového procesoru BIONZ X se vyznačuje super rychlým zpracování obrazu a různými vylepšujícími funkcemi – „technologie reprodukce detailu“, například, vytváří přirozeně vykreslené struktury i těch nejmenších detailů snímku; „technologie redukce ohybu světa“ zabraňuje ztrátě detailu při zavřené cloně; a funkce, která umožňuje redukci šumu pouze ve vybrané oblasti, zachovává vykreslenost detailu a struktury i za horšího světla, například v noci nebo v místnosti.

Podpora XAVC-S záznamu ve vysokém bit rate
Kromě záznamu videa ve formátu AVCHD Ver. 2.0 Full HD (1920×1080) 60p (50p)/60i (50i)/24p nabízí fotoaparát také záznam XAVC-S, formát pro spotřebitelský segment, který byl odvozen z profesionálního formátu XAVC®.v Díky tomu je možný Full HD záznam videa ve vysokém bit rate 50 Mbit/s. Dlouhá GOP komprese neutralizuje rozdíly mezi rámečky, nechybí ani MPEG-4 AVC/H.264 kodek pro video. Záznam zvuku využívá lineární PCM a soubory se ukládají ve formátu MP4.

Plnohodnotný záznam videa, který splňuje nároky profesionálního workflow
Obrazové profily umožňují pohodlné úpravy tónu přímo z fotoaparátu. A7 II také podporuje gamma funkci S-Log2vi, která nabízí široký dynamický rozsah v kombinaci s širokou barevnou škálou S-Gamut. Mezi další funkce patří Time Code/User Bit (praktické při postprodukci), Rec Control (pro synchronizaci záznamu s kompatibilními externími nahrávacími zařízeními), zobrazení/nastavení trackovacího bodu a duální záznam videa.

Široké využití a spolehlivost

Komfort
Tvar a výška gripu zaručují pevný úchop i při práci s velkým teleobjektivem. Tlačítko spouště je umístněno blíže přednímu panelu pro větší pohodlí při ovládání. To, v kombinaci s jeho většími rozměry, pomáhá redukovat nechtěný třes. Pohodlí a praktičnost jsou designovou prioritou. K deseti uživatelsky definovatelným tlačítkům lze přiřadit jakoukoliv z 56 funkcí. Výklopný LCD displej s technologií White MagicTM nabízí bezkonkurenční viditelnost – a to i na přímém slunečním světle.

Ostrý XGA OLED Tru-Finder™ hledáček s vysokým kontrastem
XGA OLED Tru-Finder hledáček s 2,36 miliony bodů ekvivalentního rozlišení zaručuje vysoký kontrast – a tím pádem i věrnou reprodukci všech funkčních nastavení a jejich snadnou úpravu, precizní manuální doostřování pomocí zvětšení displeje nebo barevného zvýraznění ostrých míst (peaking). Nechybí samozřejmě ani bokeh efekty. Hledáček také umožňuje snadné prohlížení předchozích snímků. A protože je fotoaparát plně APS-C kompatibilní, i v kombinaci s APS-C objektivy zobrazuje celou plochu.

Spolehlivost, která uspokojí i profesionála
Odolná hořčíková slitina použitá na horním díle, předním krytu a vybraných vnitřních komponentech fotoaparátu propůjčuje pevnost a lehkost. Robustní závit si snadno poradí mimo jiné i s velkým teleobjektivem a těžkým video objektivem.

Hlavní tlačítka a ovládací prvky jsou odizolované, takže se do těla fotoaparátu nedostane vlhkost ani prach. Do sebe zapadající dvojitá konstrukce krytů na karty a dalších portů a veškeré další spoje poskytují zvýšenou ochranu proti prachu a vodě. Fotoaparát je konstruován tak, aby ho fotograf mohl používat v různých situacích a nemusel se o svoje vybavení bát.

Rychlá aktivace – o 40 % rychlejší
Po zapnutí je fotoaparát připraven k fotografování o 40 % rychleji ve srovnání s aktuálními modely.

Tento produkt získáte výhodně ZDE.

Máte už březnové vydání časopisu FOTOVIDEO?

Podívejte se na jeho stručný obsah...

Současný svět v březnovém FotoVideo

Výjimka hned na prvních stranách

Když si ale toto vydání otevřete od začátku, narazíte na naprosto exkluzivní materiál, za kterým jsme se vypravili až daleko za sever Norska vysoko za polární kruh, za fantastickým člověkem jménem Audun Rikardsen. Vyprávění tohoto přírodovědce a skvělého fotografa by vydalo na knihu, jeho zážitky jsou pro nás vnitrozemce z poklidného pásu mírného klimatu naprosto unikátní. Tento krásný a velmi náročný rozhovor trval poměrně dlouho hlavně díky Audunově velkému pracovnímu nasazení a podílelo se na něm minimálně pět našich spolupracovníků.

Široká březnová nabídka pro každého

Skladbu našeho časopisu stálí čtenáři už znají a ví, že nejsme monotématičtí. Mnozí z vás svými fotografiemi a portfolii velmi živě plní stále se rozšiřující nabídku našeho webu www.ifotovideo.cz a nápady dalších se často stávají součástí nejbližších tištěných vydání. Jak víte, děláme tento časopis pro vás, a hlavně s vámi. Takže si dále po Audunovi v klidu pročtěte a prohlédněte tvorbu Lenky Požárové, Štěpána Black Černého, Ľubomíra Činčury, Jiřího George Ksandra, Radka Teope Drbohlava, Richarda Horáka, Stefana Forstera, Jiřího Štarhy a dalších. Krásné počtení a hezké jaro!

Konkrétně nabízíme z březnového vydání časopisu FotoVideo například toto:

OSOBNOST: AUDUN RIKARDSEN

Fascinující tance keporkaků a dalších velryb v úžasném článku norského badatele a skvělého fotografa.

Současný svět v březnovém FotoVideo

RECENZE: JINDŘICH STREIT – VILLAGE PEOPLE 1965–1990

Nádherně výpravnou knihu souběžně vydává Buchkunst a KANT. Doporučujeme!

Současný svět v březnovém FotoVideo

ROZHOVOR: ĽUBOMÍR ČINČURA

Reportér lidských duší (s širokým úsměvem). Skvělý rozhovor a vynikajícím umělcem.

Současný svět v březnovém FotoVideo

TECHNIKA: VYZNÁTE SE V PAMĚŤOVÝCH KARTÁCH?

O tohle jste nám hodně psali. Nabízíme vysvětlení jednotlivých značek a zkratek. Komplet!

Současný svět v březnovém FotoVideo

TECHNIKA: CANON EOS C70

Jak používat kompaktní filmovou kameru C70 s RF bajonetem? Přečtěte si podrobně!

Současný svět v březnovém FotoVideo

FOTOGRAF ROKU: TÉMA „HODINY, STROJE ČASU“

Podívejte se na vítězné snímky seniorů i juniorů. Opravdu stojí za to!

Současný svět v březnovém FotoVideo

… a samozřejmě dalších minimálně dvacet zajímavých článků!

Už jste si objednali vaše FotoVideo až domů! Nemusíte nikam chodit.

Navíc k vaší objednávce máme pro vás další dárky ZDARMA. K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Současný svět v březnovém FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.