Současný svět v březnovém FotoVideo

Publikováno: 24. února 2021 | autor Redakce
Současný svět v březnovém FotoVideo

Pojali jsme velkou snahu vás tímto vydáním zahřát, Protože však vznikalo na začátku února, kdy přes naše milé Česko a Slovensko profičelo jakési pěkně lezavé rozhraní dvou frontálních poruch. Tak se mimoděk stalo, že se i s tímto vydáním stále ještě tak trochu udržíme v chladnější ale přátelské a příjemné atmosféře.

Ale nebojte se, jinak vás pěkně rozžhavíme…

Ona navíc ta společenská atmosféra je místy také mrazivá a my si asi stejně jako vy nepřejeme nic jiného, než aby se ty ledy konečně hnuly a nám bylo o poznání lépe. Už z tohoto našeho úvodu je zřejmé, že se člověk může snažit, jak chce a příroda si stejně udělá co chce… Takže se jí věnujme a laskejme si jí i při našem fotografování a natáčení videa. V tomto vydání vám k tomu nabízíme řadu návodů a inspirace.

Současný svět v březnovém FotoVideo

Vyrazíme spolu ven

Zimní lenošení je za námi, fotografická výbava je jistě vyčištěna, doplněna o nové objektivy a příslušenství, větší karty a záložní disky nakoupeny, a tak nám nic nebrání v tom, přečíst si naše inspirativní rozhovory a praktické rady a s nabitými vědomostmi vyrazit za svými předem stanovenými fotografickými cíli. V soutěži Fotograf roku nás totiž v nejbližších měsících čekají velmi zajímavá, ale naprosto venkovní témata jako Hrady a zámky, Zlatá hodinka či Příroda ve městě. A ta už opravdu doma hezky v teploučku nenafotíte. Ještě tak možná ono horké a aktuální březnové téma s názvem Život se zvířaty a pak už ale opravdu vše jen v exteriérech!

Současný svět v březnovém FotoVideo

Výjimka hned na prvních stranách

Když si ale toto vydání otevřete od začátku, narazíte na naprosto exkluzivní materiál, za kterým jsme se vypravili až daleko za sever Norska vysoko za polární kruh, za fantastickým člověkem jménem Audun Rikardsen. Vyprávění tohoto přírodovědce a skvělého fotografa by vydalo na knihu, jeho zážitky jsou pro nás vnitrozemce z poklidného pásu mírného klimatu naprosto unikátní. Tento krásný a velmi náročný rozhovor trval poměrně dlouho hlavně díky Audunově velkému pracovnímu nasazení a podílelo se na něm minimálně pět našich spolupracovníků.

Široká březnová nabídka pro každého

Skladbu našeho časopisu stálí čtenáři už znají a ví, že nejsme monotématičtí. Mnozí z vás svými fotografiemi a portfolii velmi živě plní stále se rozšiřující nabídku našeho webu www.ifotovideo.cz a nápady dalších se často stávají součástí nejbližších tištěných vydání. Jak víte, děláme tento časopis pro vás, a hlavně s vámi. Takže si dále po Audunovi v klidu pročtěte a prohlédněte tvorbu Lenky Požárové, Štěpána Black Černého, Ľubomíra Činčury, Jiřího George Ksandra, Radka Teope Drbohlava, Richarda Horáka, Stefana Forstera, Jiřího Štarhy a dalších. Krásné počtení a hezké jaro!

Konkrétně nabízíme z březnového vydání časopisu FotoVideo například toto:

OSOBNOST: AUDUN RIKARDSEN

Fascinující tance keporkaků a dalších velryb v úžasném článku norského badatele a skvělého fotografa.

Současný svět v březnovém FotoVideo

RECENZE: JINDŘICH STREIT – VILLAGE PEOPLE 1965–1990

Nádherně výpravnou knihu souběžně vydává Buchkunst a KANT. Doporučujeme!

Současný svět v březnovém FotoVideo

ROZHOVOR: ĽUBOMÍR ČINČURA

Reportér lidských duší (s širokým úsměvem). Skvělý rozhovor a vynikajícím umělcem.

Současný svět v březnovém FotoVideo

TECHNIKA: VYZNÁTE SE V PAMĚŤOVÝCH KARTÁCH?

O tohle jste nám hodně psali. Nabízíme vysvětlení jednotlivých značek a zkratek. Komplet!

Současný svět v březnovém FotoVideo

TECHNIKA: CANON EOS C70

Jak používat kompaktní filmovou kameru C70 s RF bajonetem? Přečtěte si podrobně!

Současný svět v březnovém FotoVideo

FOTOGRAF ROKU: TÉMA „HODINY, STROJE ČASU“

Podívejte se na vítězné snímky seniorů i juniorů. Opravdu stojí za to!

Současný svět v březnovém FotoVideo

… a samozřejmě dalších minimálně dvacet zajímavých článků!

Už jste si objednali vaše FotoVideo až domů! Nemusíte nikam chodit.

Navíc k vaší objednávce máme pro vás další dárky ZDARMA. K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Současný svět v březnovém FotoVideo

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.