Canon PIXMA PRO-200 – Test FOTOVIDEO a zajímavé výsledky

Publikováno: 5. února 2021 | autor Redakce
Canon PIXMA PRO-200 – Test FOTOVIDEO a zajímavé výsledky

Obliba kvalitního tisku vlastních fotografií roste hned z několika logických důvodů. Je asi zbytečné zdůrazňovat, že v době lockdownu a práce z domova se přeci jenom občas našlo více času na zpracování vlastních kreativních výtvorů a nechávat si vše hned tisknout kdesi bez vyzkoušení považují mnozí za (možná) zbytečné riziko.

Velkým a přetrvávajícím důvodem vlastního tisku je i typicky česká snaha udělat si vše sám, „protože to umím nejlépe“, ale i na tom něco je. A tak bychom mohli hledat další a další důvody toho, proč odbyt kvalitních tiskáren roste.

Canon PIXMA PRO-200 – Test FOTOVIDEO a zajímavé výsledky

Podzimní premiéra

Tiskárnu PIXMA PRO-200 představila společnost Canon na sklonku října loňského roku a do prodeje se dostala hned následující měsíc, takže si ji mnozí stihli pořídit ještě pod stromeček. Když trochu odbočíme, musíme se pochlubit, že se nám ještě v prosincovém FotoVideo povedlo otestovat vyšší sestru této tiskárny s názvem Canon imagePROGRAF PRO-300, která nejen v naší redakci nasadila kvalitativní laťku pěkně vysoko, a tak bylo opravdu co porovnávat a o čem diskutovat. Každopádně námi aktuálně testovaná „dvoustovka“ je velmi rychlá, lehká a kompaktní tiskárna formátu A3+, ideální pro fotografické nadšence, kteří si tisk fotografií chtějí zkusit sami. Je hodně univerzální a všestranná, umožňuje tisknout opravdu vysoce kvalitní snímky na mnoho formátů a typů papíru s různými texturami z chytrého telefonu, tabletu nebo počítače.

Canon PIXMA PRO-200 – Test FOTOVIDEO a zajímavé výsledky

Test FotoVideo – Vynikající

Po rozbalení bez obav do práce

Nevíme, zda si toho někteří uživatelé všimli, ale i celý proces vybalení a uvedení do chodu tohoto vysoce kvalitního a uvnitř citlivého přístroje je výrazně příjemnější, rychlejší a mnohem srozumitelnější.

Celému procesu pomáhají příslušné firemní aplikace a wi-fi přenos souborů. Takže když shrneme a podtrhneme první fázi, ničeho se nebojte, uvedení do chodu je snadné i pro naprostého laika.

Canon PIXMA PRO-200 – Test FOTOVIDEO a zajímavé výsledky

Nová tiskárna, která v produktové řadě nahrazuje model PIXMA PRO-100 S, tiskne do formátu A3+ a využívá k tomu systém osmi inkoustů na bázi barviv. Výsledkem jsou jasné a syté barvy s mimořádně temnou černou. Schopnost vytisknout stranu za pouhých 90 sekund umožňuje fotografům snímky plynule zpracovávat a rychle kontrolovat.

Tady se rádi zastavíme

Sytost barev nás velmi zajímala, zvláště u oblíbených černobílých tisků. Z redakčních zásob jsme vyzkoušeli i…


Celý článek si přečtěte v únorovém FotoVideo...

FV 02 21 OBSAH

Praxe střídá Inspiraci a soutěž následuje

FotoVideo je známé svými praktickými materiály, na které naši čtenáři živě reagují a domáhají se pokračování. Občas se nám povede tu naší praktickou část zvětšit a „zahustit“ a to je i případ tohoto únorového vydání. Zatím je ještě čas studovat a připravovat se na fotografickou sezónu a my věříme, že vám zkušenosti a rady Petra Jana Juračky, Petra Březiny, Jakuba Cejpka, Patra Špelty a třeba i ty naše čistě redakční přijdou vhod. Tentokrát se nezapomeňte pozorně podívat na naší občasnou právní poradnu, kterou opět přípravila JUDr Pavla Nečasová, jejíž rady o uzavírání a typech fotografických smluv vám jistě přijdou vhod. Tak si to únorové FotoVideo pěkně užijte!

FV 02 21

Vybírejte z únorového vydání časopisu FotoVideo a hlavně si ho kupte:

ROZHOVOR: LUKÁŠ BÍBA

Nejraději fotí vlastní reportážní věci, ale stejně většinu z nich pouštím do redakce.

LUKÁŠ BÍBA

OSOBNOST: OTAKAR METLIČKA

Povídáme si s vítězem 19. ročníku Fotografa roku o jeho cestách a speciálních koníčcích.

OTAKAR METLIČKA

ROZHOVOR: JIŘÍ JIROUTEK

Učím fotografy, aby necvakali, ale tvořili.

JIŘÍ JIROUTEK

ROZHOVOR: EDUARD GENSEREK

„Keď som fotil na juhozápade Etiópie rituálne súboje tamojších kmeňov, hned …“.

EDUARD GENSEREK

SOUTĚŽ: NAŠE STOPY

Zúčastnili jste se této speciální japonsko-české soutěže? Přinášíme výsledky.

PRAXE: FOTOGRAFICKÉ PRÁVO

Poradíme, jak dobře a bezpečně uzavřít licenční smlouvu. Fotografové pozor!

FOTOGRAFICKÉ PRÁVO

TECHNIKA: TISKÁRNA CANON PIXMA PRO-200

Chcete také mít radost z vlastnoručně vytištěných fotografií? Tak si přečtěte náš test.

TISKÁRNA CANON PIXMA PRO-200

FOTOGRAF ROKU: TÉMA „DVA“ VYHODNOCENO!

Najdete svůj úspěšný snímek mezi třiceti nejlepšími? Fotograf roku jede na plné obrátky.

… a samozřejmě dalších minimálně dvacet zajímavých článků!

Výhodné je si nechat posílat FotoVideo až domů!

A zase máme pro vás další dárky k celoročnímu předplatnému FotoVideo. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného klesá jeho cena a dárek je k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze s námi!

Optimistické únorové FotoVideo

 

 

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.