BenQ SW321C

Publikováno: 1. března 2020 | autor Kateřina Davidová
BenQ SW321C

Společnost BenQ vstoupila na trh fotografických monitorů nedávno, ale o to agresivněji. Modely řady SW nabízejí hardwarovou kalibraci, takže je lze přesně zkalibrovat a používat s více počítači bez nutnosti opětovného nastavení. Díky podpoře barevných prostorů AdobeRGB, sRGB a DCI-P3 jsou monitory této řady vhodné pro profesionální úpravu fotografií s počítači Mac i PC. Nově získala řada SW model SW321C, horkou novinku s možností simulace tiskových barev na tiskárnách Canon a Epson.

Text: Michal Houdek, foto: BenQ

Úpravy v 10bitových verzích se stínítkem pro fotografy

Díky 10bitovému displeji zobrazuje přesně ty tóny, které byly fotografem zachyceny nebo které si přeje dosáhnout korekcemi. Obraz je zpracováván 16bitovými 3D LUT tabulkami a finální odchylka barev (Delta E) je menší, než 2. Protokol kalibrace každého kusu přímo z továrny je přiložen v balení.

Jasem 250 cd/m² a dynamickým kontrastem 20M:1 zaujme i náročné uživatele, kteří mají zájem hlavně o věrné zobrazení barev při tisku. Aby fotografa nerušilo okolní světlo, které se může nepříjemně podepsat na kvalitě zobrazení, je v balení přiloženo profesionální stínítko, jež lze jednoduše nasadit nebo sundat. Stínítko funguje i při připojení monitoru na výšku a počítá s nasazením kalibrační sondy a také zabraňuje usazování prachu a monitor chrání.

BenQ SW321C

HDR a 4K

HDR , tedy High Dynamic Range, je možnost zobrazit obsah s vysokými jasy i temnými scénami najednou. Monitor BenQ SW321C je tímto standardem vybaven (HDR 10) a dokáže tedy zobrazovat video…

Celý článek si přečtete ve hvězdném březnovém vydání časopisu FotoVideo. Co vás tam čeká dalšího, se dozvíte: ZDE.

Březnové FOTOVIDEO

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.