Redakční test – nový monitor BenQ PhotoVue SW270C

Publikováno: 30. července 2019 | autor Redakce
benq-sw270c-9299-v2.jpg

Když k nám do redakce přijel kurýr s krabicí, nemysleli jsme si, že se jedná o avizovanou zásilku s monitorem BenQ. Bylo to totiž mimořádně velké balení, než bývá u těchto produktů zvykem. Prostě dorazil kvalitní a perfektně chráněný monitor pro fotografy.

Rozbalit!

Při vybalování narazíte na informace z výroby, na kterých je výsledek výstupní kontroly a report tovární kalibrace, obsahující údaje o barevné teplotě (6497 K), gamma křivce 2.205, barevném gamutu AdobeRGB, provedeno měřícím zařízením Konica-Minolta CA310, včetně přiložených tabulek a grafů. První montáž je jednoduchá i bez návodu lze monitor sestavit jednoduše a logicky. Clona (stínítko) má vnitřní části z černé umělé textilie s povrchem, který absorbuje světlo a umožňuje tak ničím nerušené sledování obrazu na monitoru. Perfektní je systém otáčení nohy ve stojanu, upínání displeje k podstavci (noze) a otáčení monitoru na výšku, vše lze provádět hladce a bez potíží. Stojan je dostatečně kvalitní a těžký, nabízí dobrou stabilitu. Skvělý je úchyt na zadní straně stojanu, pomocí kterého lze monitor jednoduše přenášet, otáčet jej a manipulovat s ním.

benq-sw270c-9213-v2.jpg

První pohled

Vstupy a výstupy monitoru jsou všechny na zadní straně monitoru: HDMI, DisplayPort, Mini DisplayPort, USB port a USB-C a ještě i výstup na sluchátka, kartu SD a periferní USB zařízení. Výrobce k monitoru dodává speciální ovladač, tzv. Hotkey Puck, což je geniální pomocník pro rychlé nastavování kontrastu, jasu a dalších vlastností. Tento ovladač má speciální vstup a dostatečně dlouhý kabel, aby se dal monitor při práci ovládat. Hodnoty se dají nastavovat otáčením hlavního voliče doleva (snížit) nebo doprava (zvýšit). Hlavní tlačítka 1, 2 a 3 jsou nastavena na Adobe RGB, sRGB, a B+W (černobílý režim), výchozí nastavení kláves lze přeprogramovat. Po zapnutí má displej velice příjemný obraz, jas, kontrast, ostrost – vše perfektně korigovatelné.

Celý článek najdete v srpnovém vydání FotoVideo.

Obsah srpnového vydání najdete zde.

fotovideo-08-2019-vizual-v0-1000px.jpg

fv08-2019-facebook-650x846.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.