Srpnové obrazy ve FotoVideo

Publikováno: 23. července 2019 | autor Redakce
fotovideo-08-2019-vizual-v0-1000px.jpg

Fotografie je obrazem, zpovědí, myšlenkou, zobrazením okamžiku, krásou, výtvarnem, uměním, výkřikem autora, malbou světla… čím ještě? Studovali jste někdy to, co známí i neznámí, velcí i malí lidé o fotografii prohlásili? Jsou toho stohy a psát by se o fotografii dalo nekonečně. Jak se ale prakticky vejít každý měsíc už 23 let na pouhých sto stran a ještě být plné obrazu? To je ten náš nesnadný úkol!

Jak jsme se ho zhostili tentokrát?
Úkol to jako vždy nebyl jednoduchý, ale snad jsme ho zvládli k vaší spokojenosti. Až ho doma otevřete (coby předplatitelé, kteří ho poslední středu července obdrželi do schránky nebo naši stálí čtenáři, kteří si pro své FotoVideo chodí poslední čtvrtek v měsíci do své oblíbené schránky), tak se zadívejte na ty fotografické obrazy, které vytvořili známí fotografové, a zamyslete se nad tím, jaké byste jim dali přídomky. Každý je samozřejmě jiný a věříme, že i vaše zaujetí bude různého druhu. Od toho jsme lidé, abychom viděli svět každý trochu jinak a zobrazili si ho tak trochu podle svého. Fotografie není a nemůže být „stádní“ protože fotografové nikdy nebudou stádem ovcí fotících to samé a kopírujících jeden druhého…

fv08-2019-facebook.jpg

V srpnu i více praktických věcí!
Vedle vyhodnocení velkého černobílého tématu naší soutěže Fotograf roku, na které jsme se v redakci nesmírně těšili, najdete v srpnovém vydání i spoustu praktických materiálů týkajících se úprav vašich snímků, výběru studia fotografie, ale i právních věcí, vztahujících se k fotografickým činnostem. Říkali jsme si v redakci, že třeba budete mít více času a tak si ta naše doporučení a nápady třeba hlouběji pročtete? Srpnové praktické články zabírají téměř třetinu celého vydání. Skousnete to? Když tak napište a my se budeme příště mírnit? Myslíme si však, že se vám všechny budou hodit!

Inspirace je ale velká
A začátek si nechme nakonec! V úvodní části srpnového vydání si dáte malé rande s Helmutem Newtonem, popovídáte ústy Petra Horkého s Janem Saudkem, zjistíte, jak to vlastně dělá v ulicích Kevin V. Ton, projdete se nočními ulicemi s Janem Tichým, seznámíte se s knihou Stanislava Petery a další a další. Prostě máte co dělat. Užijte si to!

Srpnové FotoVideo vás jistě potěší!

19. ROČNÍK SOUTĚŽE FOTOGRAF ROKU: Soutěžní téma: Co vytvořila lidská ruka

Pusťte se co nejdříve do předposledního tématu 19. ročníku soutěže Fotograf roku. Hodně našich fotografů umí dobře produktovou fotografii. Navíc žijeme v zemi šikovných lidí, řemeslníků a umělců, jejichž výtvory mají duši i přirozenou krásu. A není to jen hra se světlem, která dokáže dodat šperku, váze či běžné součástce příběh i tajemno. Jsou výtvory obdivované po staletí i produkty nové, jež i díky naší fotografii nikdy nezestárnou − sledujte na stránkách www.fotografroku.ifotovideo.cz. Uzávěrka tématu Co vytvořila lidská ruka soutěže Fotograf roku je 1. září 2019.


fotovideo-08-2019-vizual-v0-1000px.jpg

Vyberete si ze srpnového vydání časopisu FotoVideo?

PŘÍBĚH FOTOGRAFIE: HELMUT NEWTON
Kniha SUMO slaví dvacáté výročí a my jsme u toho!

ROZHOVOR: JAN SAUDEK V ROZHOVORU S PETREM HORKÝM
Člověk by neměl pracovat pro peníze, říká nestor české fotografie!

ROZHOVOR: KEVIN V. TON ZPOVÍDÁN KATEŘINOU JANIŠOVOU
Ulice je jeho druhým domovem. Už dlouho jsme chtěli rozhovor s tímto fenomenálním fotografem.

GITZO INSPIRUJE: JAN TICHÝ
Gitzo Traveler GK1545TA - umělecké dílo mezi stativy? Posuďte společně s profesionálem!

PRAXE: MOBILNÍ FOCENÍ
Karel Pobříslo vysvětlí „Jak s mobilem na architekturu.

TECHNIKA: STATIV JOBY GORILLAPOD 3K PRO
Taková kvalitní kovová revoluce – výborný stativ do jakéhokoli terénu!

PRAXE: FOTOPRÁVO – NAŠE PRÁVNÍ PORADNA
„Street fotografie ve světle práva – praktický průvodce“

FOTOGRAF ROKU: VYHODNOCENÍ TÉMATU „ČERNOBÍLÉ SNĚNÍ“.
Prohlédněte si dvacítku nejlepších černobílých fotografií z naší největší fotografické soutěže!

Celoroční předplatné časopisu FotoVideo se vyplatí!
Předplaťte si nás! Je na čase ušetřit a ještě získat praktickou a potřebnou věc. Dostanete současně výhodný dárek ZDARMA dle vašeho výběru. Objednávejte hned a vybírejte v časopise na stranách 96 a 97 a zde na: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve než se objeví ve volném prodeji a ještě k tomu ta cca 60% jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! UŠETŘÍTE!

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.