Nový tenký objektiv FUJINON XF27mmF2.8 R WR

Publikováno: 3. února 2021 | autor Redakce
Nový tenký objektiv FUJINON XF27mmF2.8 R WR

Kompaktní a výkonný pancake objektiv, odolný vůči vlhkosti a prachu, určený pro FUJIFILM fotoaparáty řady X. Vysoce kvalitní objektiv nabízí podobný zorný úhel, jako má lidské oko, a je vhodný pro širokou škálu scén.

XF27mmF2.8 je tenký objektiv stylu „palačinka“ s pevným ohniskem 27 mm. Toto ohnisko poskytuje tvůrcům velmi přirozený úhel záběru, který se velmi přibližuje lidskému oku. Tento úhel záběru je velmi vhodný pro mnoho různých žánrů a použití od každodenního focení kolem nás, přes portrét, pouliční fotografii až po krajinářskou fotografii.

Nový tenký objektiv FUJINON XF27mmF2.8 R WR

Malé a kompaktní rozměry, vysoká kvalita obrazu a utěsnění proti vlhkosti a prachu předurčují XF27mmF2.8 k častému používání – pro běžné nošení.

Nový tenký objektiv FUJINON XF27mmF2.8 R WR

Klíčové vlastnosti

Clonový kroužek s označením clonových čísel a pozicí se zámkem

XF27mmF2.8 nově přináší clonový kroužek s označením clonových čísel. Tato změna přináší uživatelům možnost vizuální kontroly jejich nastavení clony bez nutnosti využití hledáčku nebo LCD. Clonový kroužek nabízí pozici A (Auto) pozice Lock*1, která uzamkne clonový kroužek na pozici A (Auto) a předejde tak k nechtěnému otočení z A pozice při manipulaci s fotoaparátem.

*Otočný clonový kroužek se volně pohybuje mezi f/2.8 - f/16. Jakmile ho ovšem otočíme na pozici A, tak se zamkne a již nejde volně otočit. Pro uvolnění je nutné stisknout tlačítko zámku na objektivu a tím uvolnit otáčení.

Nový tenký objektiv FUJINON XF27mmF2.8 R WR

WR konstrukce – odolná vůči vniknutí vlhkosti a prachu

Odolnost proti vniknutí vlhkosti a prachu je definována utěsněním na sedmi místech na těle objektivu. K ochraně proti vlhkosti a prachu je nutné přidat možnost bezproblémového chodu v teplotách do -10°C.

Sluneční clona součástí balení

Standardně je součástí balení krytka objektivu, ale XF27mmF2.8 přichází na trh včetně kupolovité sluneční clony (LH-XF27) a krytkou clony (LHCP-27). Toto řešení chrání objektiv a mělo by vyhovovat uživatelům, kteří preferují nízko-profilové sluneční clony před pouhými krytkami objektivů.

Tenké a lehké provedení v kombinaci s pokročilou optickou kvalitou

●      Protože je ohnisková vzdálenost XF27mmF2.8 tak blízká zobrazovacímu kruhu pro pokrytí snímače velikosti APS-C (28.4mm), tak je možné designovat tento objektiv v neuvěřitelně kompaktním balení, který ovšem produkuje vysokou optickou kvalitu výstupu.

●      Navzdory své kompaktní velikosti se objektiv skládá ze sedmi optických členů v pěti skupinách, včetně jednoho asférického, který zmírňuje sférickou aberaci, zakřivení pole a zkreslení. To umožňuje XF27mmF2.8 dodávat snímkům vysoké rozlišení obrazu, i při fotografování s plně otevřenou clonou objektivu.

●      XF27mmF2.8 je vybaven stejnosměrným motorem ostření (DC) s vysokým točivým momentem, který umožňuje rychlé a přesné automatické zaostřování, zatímco přední optická skupina s pěti členy účinně udržuje kvalitu obrazu a minimalizuje aberaci, ke které by mohlo dojít při fotografování blízkých nebo naopak vzdálených objektů.

●      Jeden z nejtenčích a nejlehčích XF objektivů. Jeho průměr je 62mm a délka pouhých 23mm. Váha je pouze 84g, což z něj dělá ideální volbu pro kompaktní a malý set.

Možné doplňky

Sluneční clona a krytka sluneční clony jsou k dispozici jako volitelné příslušenství, ale dodávají se také společně s objektivem. Náhradní díly lze zakoupit samostatně.

Název produktu, datum uvedení a cena

Název produktu

Datum uvedení


FUJINON XF27mmF2.8 R WR Lens

Březen 2021

 

Sluneční clona LH-XF27

Březen 2021

 

Krytka sluneční clony LHCP-27

Březen 2021

 

 


Už máte únorové FotoVideo?

Podívejte se, co v něm najdete...

FV 02 21 OBSAH

FV 02 21

Vybírejte z únorového vydání časopisu FotoVideo a hlavně si ho kupte:

ROZHOVOR: LUKÁŠ BÍBA

Nejraději fotí vlastní reportážní věci, ale stejně většinu z nich pouštím do redakce.

OSOBNOST: OTAKAR METLIČKA

Povídáme si s vítězem 19. ročníku Fotografa roku o jeho cestách a speciálních koníčcích.

ROZHOVOR: JIŘÍ JIROUTEK

Učím fotografy, aby necvakali, ale tvořili.

ROZHOVOR: EDUARD GENSEREK

„Keď som fotil na juhozápade Etiópie rituálne súboje tamojších kmeňov, hned …“.

SOUTĚŽ: NAŠE STOPY

Zúčastnili jste se této speciální japonsko-české soutěže? Přinášíme výsledky.

PRAXE: FOTOGRAFICKÉ PRÁVO

Poradíme, jak dobře a bezpečně uzavřít licenční smlouvu. Fotografové pozor!

TECHNIKA: TISKÁRNA CANON PIXMA PRO-200

Chcete také mít radost z vlastnoručně vytištěných fotografií? Tak si přečtěte náš test.

FOTOGRAF ROKU: TÉMA „DVA“ VYHODNOCENO!

Najdete svůj úspěšný snímek mezi třiceti nejlepšími? Fotograf roku jede na plné obrátky.

… a samozřejmě dalších minimálně dvacet zajímavých článků!

Výhodné je si nechat posílat FotoVideo až domů!

A zase máme pro vás další dárky k celoročnímu předplatnému FotoVideo. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného klesá jeho cena a dárek je k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze s námi!

Optimistické únorové FotoVideo

 

 

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.