Nový kompaktní bezzrcadlový FUJIFILM X-E4

Publikováno: 1. února 2021 | autor Redakce
Nový kompaktní bezzrcadlový FUJIFILM X-E4

Fujifilm představil nejnovější přírůstek do řady X, který nese název X-E4. Tato nová APS-C bezzrcadlovka nabízí 26,1 Mpix snímač, vysoký dynamický rozsah a rychlý autofokus při velmi kompaktních rozměrech a nízké váze.

Tento lehký a kompaktní fotoaparát je vybaven stejným 26,1 Mpix snímačem X-Trans CMOS 4, autofokusem dosahující rychlosti 0,02s a fantastickým zpracováním barev (color science), které lze najít v profesionálních fotoaparátech řady X. Díky těmto všem funkcím je snadno osvojitelný tvůrci všech úrovní. Mimořádná kvalita obrazu, vysoký dynamický rozsah a vynikající výkon při slabém osvětlení v kombinaci s jednoduchými ovládacími prvky, pokročilou detekcí obličeje a očí a 180° výklopným dotykovým LCD displejem učiní z tohoto fotoaparátu přistroj, který je radost používat. A to bez ohledu na to, zda fotografujete do vysokého rozlišení, natáčíte video v rozlišení 4K/30p nebo zpomalujete pohyb pomocí záběrů ve Full HD / 240p, X-E4 učiní tento zážitek snadný a zábavný pro každého, kdo se vydá na tuto cestu.

Nový kompaktní bezzrcadlový FUJIFILM X-E4

Hlavní vlastnosti produktu

(1) Sofistikovaný, krásný design umístěný v nejlehčím a nejmenším těle fotoaparátu řady X

S hmotností 364g a rozměry 121,3 mm x 72,9 mm x 32,7 mm je X-E4 nejkompaktnějším fotoaparátem řady X s výměnnými objektivy 4. generace. Aby byl zachován tenký a elegantní design, byla také pečlivě navržena zadní výklopná LCD obrazovka, aby tělo zůstalo co nejtenčí, přitom stále kompaktní.

Tento kompaktní design je ovlivněn především vzhledem klasických filmových fotoaparátů. Přední i zadní gripy jsou ploché, aby získaly klasický estetický vzhled, zatímco horní panel těla fotoaparátu je vyroben z leštěného hořčíku a je pečlivě vylisovaný s extrémní přesností.

Nový kompaktní bezzrcadlový FUJIFILM X-E4

(2) Rozmanité funkce a snadné ovládání

Zadní LCD lze vyklopit i sklopit směrem nahoru a dopředu až o 180 stupňů. Toto řešení pokrývá širokou škálu kompozic od vysokého přes nízký úhel až k selfie a vytváření videí ve vlogovacím stylu.

Horní panel obsahuje volič rychlosti závěrky (S.S. Dial), který lze nastavit ručně nebo ho lze přepnout do programového režimu (P), pokud jsou vyžadovány plně automatické funkce.

Soustředěním ovládacích prvků na přední straně bylo docíleno lepšího komfortu pro držení fotoaparátu v ruce a take se zde zvětšil prostor pro palec.

(3) Profesionální výkon

X-E4 využívá nejmodernější 26,1 Mpix snímač „X-Trans ™ CMOS 4“ a vysokorychlostní procesor pro zpracování obrazu „X-Processor 4“, který poskytuje neuvěřitelně rychlé automatické zaostřování. Využívá body automatického ostření s fázovou detekcí umístěné na téměř 100% plochy snímače. Výsledkem je rychlost ostření za 0,02 sekundy. Ostření je také schopno sledovat pohybující se objekty pomocí pokročilého algoritmu sledování AF, takže fotoaparát je vždy připraven pořizovat snímky ve správný okamžik.

X-E4 obsahuje poslední technologii sledování objektu včetně tváře a oka. Citlivost ostření dosahuje hodnoty až -7EV*. Vysoká citlivost ostření se projevuje přesným ostřením při nedostatku světla a umožňuje tak pořizovat snímky i v situacích, kdy by to bylo jinak velmi obtížné.

*s objektivem XF50mmF1.0R WR

(4) Rozsáhlé funkce nahrávání videa

X-E4 převzorkovává 6k záběry pro nahrávání 4K/30P 4:2:0 8-bit videa s uložením na SD kartu, nebo 4K/30P 4:2:2 10-bit video výstupem přes HDMI na externí zařízení.

Fotoaparát umožňuje nahrávat vysokorychlostní HD video 240fps (až 10x zpomaleno).

(5) Rozmanitost filmových simulací

Celkový počet filmových simulací, které X-E4 obsahuje je osmnáct. K dispozici je například: Velvia, která je charakteristická svou saturací, nebo velmi oblíbená ETERNA Bleach Bypass, která reprodukuje tradiční techniku zpracování v temné komoře a vytváří tak jedinečný obraz s nízkou sytostí a vysokým kontrastem.

Nový kompaktní bezzrcadlový FUJIFILM X-E4

Dostupnost – konec února 2021.

Možné příslušenství:

Hand grip “MHG-XE4”

Toto kovové držadlo zvýší pohodlí při držení fotoaparátu s většími objektivy, což pomáhá omezit chvění fotoaparátu. Baterii fotoaparátu nebo kartu SD lze vyměnit, aniž byste museli sejmout rukojeť. Spodní část rukojeti je také zakončena profilem, který je kompatibilní s jakoukoli hlavou stativu Arca-Swiss.

Palcový grip “TR-XE4”

Tuto kovovou opěrku palce lze připevnit do sáněk fotoaparátu a získat tak vyšší pohodlí při držení fotoaparátu. Povrch opěrky palce je pro větší stabilitu pokrytý gumou a jeho jedinečný tvar umožňuje snadný přístup k ovládacím prvkům fotoaparátu.

Kožené pouzdro „BLC-XE4“

Jedná se o pouzdro z pravé kůže, speciálně navržené pro model X-E4, které chrání tělo fotoaparátu před pády. Baterii nebo kartu SD lze vyměnit, aniž byste museli vyjímat fotoaparát z pouzdra.


Už máte únorové FotoVideo?

Podívejte se, co v něm najdete...

FV 02 21 OBSAH

FV 02 21

Vybírejte z únorového vydání časopisu FotoVideo a hlavně si ho kupte:

ROZHOVOR: LUKÁŠ BÍBA

Nejraději fotí vlastní reportážní věci, ale stejně většinu z nich pouštím do redakce.

OSOBNOST: OTAKAR METLIČKA

Povídáme si s vítězem 19. ročníku Fotografa roku o jeho cestách a speciálních koníčcích.

ROZHOVOR: JIŘÍ JIROUTEK

Učím fotografy, aby necvakali, ale tvořili.

ROZHOVOR: EDUARD GENSEREK

„Keď som fotil na juhozápade Etiópie rituálne súboje tamojších kmeňov, hned …“.

SOUTĚŽ: NAŠE STOPY

Zúčastnili jste se této speciální japonsko-české soutěže? Přinášíme výsledky.

PRAXE: FOTOGRAFICKÉ PRÁVO

Poradíme, jak dobře a bezpečně uzavřít licenční smlouvu. Fotografové pozor!

TECHNIKA: TISKÁRNA CANON PIXMA PRO-200

Chcete také mít radost z vlastnoručně vytištěných fotografií? Tak si přečtěte náš test.

FOTOGRAF ROKU: TÉMA „DVA“ VYHODNOCENO!

Najdete svůj úspěšný snímek mezi třiceti nejlepšími? Fotograf roku jede na plné obrátky.

… a samozřejmě dalších minimálně dvacet zajímavých článků!

Výhodné je si nechat posílat FotoVideo až domů!

A zase máme pro vás další dárky k celoročnímu předplatnému FotoVideo. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného klesá jeho cena a dárek je k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze s námi!

Optimistické únorové FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.