Focus Nordic začíná distribuovat filmové skenery Pacific Image

Publikováno: 1. dubna 2024 | autor Redakce
126945-pacific-image-prime-film-120-pro-plus-fp-09685-hq-.jpg

O skenování se na našich stránkách nejen díky pravidelným vstupům kolegy Petra Šálka a vašemu neutuchajícímu zájmu bavíme nepřetržitě už delší dobu. Analogové focení a vše kolem něj je na vzestupu. Navíc spousta z nás stále nemá dokončenou digitalizaci archivů, takže filmový skener přijde vhod.

Pacific Image prostřednictvím distributora Focus Nordic přichází na naše trhy hned se šesti typy najednou, můžete si vybrat.

Výrazné rozšíření možností, výběr a cenová dostupnost

Díky tomu, že se nabídka skenování příchodem těchto šesti typů skenerů výrazně rozšíří, stane se zpracování analogových filmů mnohem dostupnějším. V době přípravy článku nebyly tyto produkty ještě dostupné, a tak jsme v redakci čerpali z tiskových materiálů distributora a výrobce.

01-126948.jpg
Skener Pacific Image Power Film Plus vám umožní digitalizovat všechny vaše 35mm filmy v profesionální kvalitě.

Obecněji lze konstatovat

Jedním z nejefektivnějších a nejoblíbenějších způsobů digitalizace analogových negativů pro zveřejnění na sociálních sítích, tisk, sdílení s blízkými nebo archivaci je použití specializovaného filmového skeneru.

02-126945.jpg
Skener Pacific Image Prime Film 12 Pro Plus je profesionálním přístrojem, který podporuje širokou škálu negativních i pozitivních formátů.

Distributor a výrobce sdělují

„Jsme opravdu nadšeni, že můžeme začít distribuovat vysoce kvalitní filmové skenery Pacific Image na většině trhů, kde působíme,“ říká Rebecca Laanemetsová, produktová manažerka společnosti Pacific Image, která je ve Focus Nordicu zodpovědná za všechny analogové produkty. „Společnost Pacific Image má dlouhou historii výroby profesionálních skenerů, a to jak pod vlastní značkou, tak i pro jiné značky na trhu.“

04-126944.jpg
Pacific Image Prime Film XE Plus je určen pro 35mm filmové pásy, diapozitivy a další.

Produktová řada zahrnuje různé modely pro různé potřeby, například Power Film, který dokáže dávkově skenovat rozřezané negativní proužky, nebo profesionálnější skenery, jako je Power Slide X, který umí skenovat desky s až 50 osazenými diapozitivy. Například skener Image Prime Film 120 Pro Plus poskytuje profesionální výsledky při skenování 120 filmů a podporuje širokou škálu formátů negativních a pozitivních filmů. Díky třířádkovému snímači CCD tento skener vyniká při pořizování snímků v působivém 48bitovém maximálním rozlišení 6400 DPI, což zajišťuje vysoce kvalitní skenování.

03-126947.jpg
Pacific Image Prime Film XA Plus je snadno použitelný skener pro filmové pásy, svitky a diapozitivy.

Všechny skenery Pacific Image se vyznačují vysokým rozlišením obrazu s velkými hodnotami D-Max a působivou barevnou hloubkou.

Dle výrobce dodávaný skenovací software CyberView PF 135-Plus umožňuje vytěžit z filmových negativů maximum, například pomocí funkce Digitální redukce šumu, která izoluje a spravuje šum (zrno) v oblastech světel i stínů beze ztráty detailů obrazu. Technologie Magic Touch odstraňuje vady filmu a odstraňuje prach a škrábance. Software také pomáhá obnovit vybledlé barvy starých filmů, což vede k výsledkům se živými a sytými barvami.

02-126948.jpg

Hlavní vlastnosti skenerů

  • skenery pro širokou veřejnost, tedy pro běžné spotřebitele i profesionály
  • snadné dávkové skenování
  • dodávaný software CyberView PF 135-Plus pro zvýšení kvality obrazu
  • Všechny produkty společnosti Pacific Image Electronics využívají ke snímání reálné lineární matice CCD RGB.

Ceny a dostupnost

Skenery Pacific Image budou k dispozici na objednání přímo u společnosti Focus Nordic CZ od května 2024 za následující ceny:

Pacific Image Prime Film 7250 Plus – 9690 Kč
Pacific Image Prime Film XE Plus – 11 490 Kč
Pacific Image Prime Film 120 Pro Plus – 61 090 Kč
Pacific Image Power Slide X Plus – 56 090 Kč
Pacific Image Prime Film XA Plus – 21 790 Kč
Pacific Image Power Film Plus – 21 790 Kč


Celý článek najdete v dubnovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv04-24-obalka-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.