Firmware pro přístroje Olympus OM-D E-M1 Mark II a OM-D E-M1X

Publikováno: 1. srpna 2019 | autor Redakce
0-oly-press-fz2h-keyvisual.jpg

Koncem letošního června ohlášený firmware přinesl řadu vylepšení zejména pro model E-M1 Mark II, který se díky tomu posouvá blíže k vlajkovému modelu E-M1X, přitom za daleko příznivější cenu. Aktuálně je dokonce prodáván s bonusem 8000 Kč.

  1. 1. Firmware pro Olympus OM-D E-M1 Mark II, verze 3.0

Vylepšené zaostřování − nový firmware využívá totožný zaostřovací algoritmus jako E-M1X, který byl oproti starší verzi významně přepracován. Zejména jde o vylepšení kontinuálního zaostřování C-AF, které díky režimu C-AF Priorita středu dokáže s vysokou přesností sledovat pohybující se objekty a jejich náhlé změny směru. Stejně tak byla vylepšena i přesnost režimu S-AF. Díky datům poskytovaným z fázového systému zaostřování na snímači a novému algoritmu došlo také k vylepšení plynulého zaostřování při natáčení video záběrů.

foto-petr-bambousek-ustricnik-velky-shetlandy.jpg

Nové zaostřovací režimy − kromě běžných zaostřovacích matricí, jako je jeden bod, pět bodů do kříže, devět bodů či celoplošné zaostřování, přibyla nově i matrice 5×5 bodů, obsahující 25 bodů. Nové režimy, jako je C-AF Center Priority, budou při zvolené matrici s více zaostřovacími body preferovat vždy středový bod. Pouze v případě, že na něj nebude systém schopen zaostřit, využije k měření i ty okolní. C-AF + MF je nový režim, umožňující i v průběhu kontinuálního zaostřování kdykoliv sáhnout na prstenec ručního zaostřování a změnit jej.

Lepší obrazová kvalita − při snímání v režimu LOW ISO, přibyl režim LOW ISO Detail Priority, který při zpracování dat preferuje vykreslení detailů a struktur i při nízkých hodnotách. Šum vyskytující se při těchto citlivostech byl vylepšen přibližně o 1/3 kroku oproti předešlé verzi firmwaru.

Zaostřování za nedostatku světla − ve spojení se světelnými objektivy s f/1,2 dokáže nyní fotoaparát zaostřovat i při −6EV (ISO 100 v režimu S-AF).

Video – nový formát OM-Log400 poskytuje větší dynamický rozsah a možnost lepšího color gradingu v postprocesu.


Celý článek najdete v srpnovém vydání FotoVideo.

Obsah srpnového vydání najdete zde.

fotovideo-08-2019-vizual-v0-1000px.jpg

fv08-2019-facebook-650x846.jpg



Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.