Electro World a její mobilní telefony značky VIVO s nečekanými vlastnostmi a agresivní cenou

Publikováno: 21. února 2021 | autor Redakce
Electro World a její mobilní telefony značky VIVO s nečekanými vlastnostmi a agresivní cenou

Celorepubliková síť elektro prodejen Electro World oznamuje, že na český trh k 18. únoru 2021 expanduje výrobce mobilních telefonů vivo. Ten pro začátek přichází se třemi modely smartphonů, které od stejného dne budou k dispozici na e-shopu www.electroworld.cz.

Navíc nejvyšší model vivo Y70 je do 24.2. nabízen za speciální akční cenu 5 299 Kč na e‑shopu se slevovým kódem „VIVO700“.  Vystaveny a připraveny na vyzkoušení pak budou na vybraných prodejnách Electro Worldu již od března.

Electro World a její mobilní telefony značky VIVO s nečekanými vlastnostmi a agresivní cenou

Prvním z oficiálně představených modelů je zařízení s označením vivo Y11s, které je vybaveno displejem Halo FullView™ s úhlopříčkou 6,51 palce, rozlišením HD+ (1 600 x 720 pixelů) a redukcí modrého světla. Zařízení s boční čtečkou otisků prstů běží na 11nm procesoru Qualcomm® Snapdragon™ 460 v kombinaci s 3 GB paměti RAM a 32 GB pro data. Za zmínku stojí i baterie s kapacitou 5 000 mAh, která nabídne například až 16 hodin streamování HD filmů z internetu. Vybaven je 13 MPx hlavním fotoaparátem na zadní straně včetně 2MPx objektivu pro makro zvětšení. Cena je nastavena na 3 299 Kč včetně DPH.

Electro World a její mobilní telefony značky VIVO s nečekanými vlastnostmi a agresivní cenou

Druhý model nazvaný vivo Y20s, který má stejný displej jako Y11s, včetně rozlišení. Také baterie má shodnou kapacitu a podporuje 18W technologii nabíjení FlashCharge, díky které tuto baterii nabijete na 70 procent kapacity za pouhých 69 minut. A k dispozici je i funkce reverzního nabíjení, takže ze svého telefonu rázem uděláte powerbanku. O dostatečný výkon se stará 8jádrový procesor Qualcomm Snapdragon 460 v kombinaci s pamětí 4 GB RAM a 128 GB prostoru na úložišti. Kromě větší paměti je rozdíl i v zadním fotoaparátu, kterému kromě hlavního objektivu s 13 MPx sekundují ještě další dva, pro efekt rozmazaného pozadí (bokeh efekt) s 2 MPx a pro makro zvětšení, také se 2 MPx. Tento model je k dispozici za 4 299 Kč.

 

Nejvyšším modelem z představených telefonů je typ vivo Y70, jehož baterie má sice kapacitu „jen“ 4 100 mAh, ale zato s podporou 33W technologie FlashCharge, díky které je nabíjení ještě rychlejší. Na 62 procent zařízení nabijete za pouhou půlhodinu. Srdcem telefonu je silnější 8jádrový procesor Qualcomm Snapdragon verze 665 s 8 GB RAM a 128 GB ROM. Úložnou kapacitu si však lze zvětšit microSD kartou s podporou až 1TB. Jeho výkon se dávkuje technologií vivo Multi-Turbo, která neustále optimalizuje rychlost procesoru a úsporu baterie v závislosti na aktuální činnosti.

Electro World a její mobilní telefony značky VIVO s nečekanými vlastnostmi a agresivní cenou

Čtečka otisků prstů je v tomto případě umístěna přímo v displeji a zadní fotoaparát disponuje skvělým rozlišením 48 Mpx. Díky Super nočnímu režimu budou fotografie jasné jako ve dne, čemuž pomáhá i světelnost objektivu f/1.8 a algoritmus Morpho HDR+. Ten vylepšuje ostrost v tmavých místech fotografie a pracuje i v kombinaci s 16MPx předním objektivem pro „Super Night Selfie“.

Kromě ostrých fotografií je schopen natáčet i 4K videa s elektronickou stabilizací obrazu. Telefon přichází s nadstavbou Funtouch OS 11 (na bázi Androidu 10) nabízející vlastní elegantní, minimalistické a snadno použitelné uživatelské rozhraní. Takto lze popsat i jeho vnější design s tloušťkou jen 7,83 mm a hmotností činící 171 gramů. To vše je k dispozici za velmi konkurenční cenu pouhých 5 999 Kč. Zákazníci Electro Worldu jej však do 24.2 mohou získat s kódem „VIVO700“ za akční cenu sníženou o 700 Kč, tedy za 5 299 Kč.

Vzhledem k uzavřeným prodejnám je třeba připomenout, že akční cena je dostupná na e-shopu www.electroworld.cz, veškeré objednané zboží si lze doma vyzkoušet a ve 14denní lhůtě i případně vrátit.

Vivo je novou štikou v rybníku a její vstupní strategie na trh je velmi podobná již zavedeným a známým čínským značkám. Ty již dnes patří mezi velké hráče, čemuž odpovídají i ceny jejich telefonů,“ říká Tomáš Kovářík, marketingový manažer společnosti Electro World. „Vysoká kvalita zpracování mobilních telefonů vivo, která jde ruku v ruce s agresivní cenovou politikou předznamenává, že se zákazníci mají na co těšit a za velmi zajímavé ceny získají kvalitní telefony,“ dodává T. Kovářík. V souvislosti s návazným úspěchem slibuje vivo i další novinky, které budou postupně přicházet na český trh a přirozeně i do prodejen a na e-shop Electro Worldu.

Už máte únorové FotoVideo?

Podívejte se, co v něm najdete...

FV 02 21 OBSAH

FV 02 21

Vybírejte z únorového vydání časopisu FotoVideo a hlavně si ho kupte:

ROZHOVOR: LUKÁŠ BÍBA

Nejraději fotí vlastní reportážní věci, ale stejně většinu z nich pouštím do redakce.

OSOBNOST: OTAKAR METLIČKA

Povídáme si s vítězem 19. ročníku Fotografa roku o jeho cestách a speciálních koníčcích.

ROZHOVOR: JIŘÍ JIROUTEK

Učím fotografy, aby necvakali, ale tvořili.

ROZHOVOR: EDUARD GENSEREK

„Keď som fotil na juhozápade Etiópie rituálne súboje tamojších kmeňov, hned …“.

SOUTĚŽ: NAŠE STOPY

Zúčastnili jste se této speciální japonsko-české soutěže? Přinášíme výsledky.

PRAXE: FOTOGRAFICKÉ PRÁVO

Poradíme, jak dobře a bezpečně uzavřít licenční smlouvu. Fotografové pozor!

TECHNIKA: TISKÁRNA CANON PIXMA PRO-200

Chcete také mít radost z vlastnoručně vytištěných fotografií? Tak si přečtěte náš test.

FOTOGRAF ROKU: TÉMA „DVA“ VYHODNOCENO!

Najdete svůj úspěšný snímek mezi třiceti nejlepšími? Fotograf roku jede na plné obrátky.

… a samozřejmě dalších minimálně dvacet zajímavých článků!

Výhodné je si nechat posílat FotoVideo až domů!

A zase máme pro vás další dárky k celoročnímu předplatnému FotoVideo. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného klesá jeho cena a dárek je k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze s námi!

Optimistické únorové FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.