Minifolio: Martina Valihrachová – specialistka tématu měsíce Nedotčená příroda

Publikováno: 22. listopadu 2019 | autor Redakce
2018-10-norsko-segla.jpg

Pocházím ze Zlína, ale delší dobu už žiju v Praze. Přestože jsem vystudovala Ilustraci a grafiku na VŠUP, živit jsem se začala grafickým designem. Postupem času se pro mě fotografování stalo způsobem úniku. Po celodenním sezení u počítače mi už nezbývalo příliš elánu na kreslení nebo malování a fotografování se tak pro mě stalo způsobem, jak se odreagovat, ale zároveň být i tvůrčí. Miluji přírodu, jsem ráda na cestách a fotografie je skvělým způsobem, jak zachytit krásné a zajímavé věci kolem. Snažím se hledat nové zdroje inspirace, neustrnout a jít stále vpřed.

Rozhovor vedla: Simona Nálepková, www.simonaphoto.cz,
foto a odpovědi: Martina Valihrachová, www.martinavalihrachova.com, https://www.facebook.com/MartinaValihrachovaPhotography/,
https://www.instagram.com/martina_valihrachova_photo/

Pro začátek bych se tě ráda zeptala, jak ses k fotografování dostala a jaké téma tě baví ze všeho nejvíce?

2019-10-31-martina-portret-66-edit.jpgFotit jsem začala intenzivněji na střední škole, kde jsme měli v rámci výuky na SUPŠ i fotografii, tehdy ještě na klasický kinofilm, a mě strašně bavilo vyvolávat filmy a fotky v temné komoře. I samotné focení bylo odlišné, člověk si hned nemohl záběr zkontrolovat a počet políček byl omezený, nutilo vás to víc přemýšlet, než zmáčknete spoušť.


2018-10-norsko-segla.jpg

Celý článek si můžete přečíst v prosincovém vydání FotoVideo.



fv12-2019-web-1000x600px-v4.jpg

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.