Martin Kotas – minifolio

Publikováno: 10. března 2020 | autor Kateřina Davidová
Martin Kotas – minifolio

Díky znalosti kraje se jako průvodce podílel na vzniku knižní publikace s názvem Zlatohorské podzemí, která vyšla v roce 2011, a aktuálně je u zrodu knihy o lázních v Karlově Studánce. Se svými fotografiemi se účastnil i výstav.

Rozhovor vedla: Simona Nálepková, www.simonaphoto.cz,

foto a odpovědi: Martin Kotas, www.facebook.com/martin.kotas.photography, www.instagram.com/kotas_martin

Hodinami focení se Martin vyprofiloval jako fotograf krajinářský a svou tvorbu zaměřil na mapování širšího okolí Zlatých Hor a okresu Jeseník a mj. spojil své síly se skupinou přespolních profesionálů a projektem Jesenické návraty. Kvalita práce Martinovi vynesla i spolupráci se společností Bushman Panoramic, na jejíž žádost testuje její výrobky v terénu.

Martinovu tvorbu můžete sledovat na jeho facebookovém profilu PhotoArt Martin Kotas, přes jeho objektiv uvidíte spoustu krás Jesenicka.

Ahojky Martine, nejdříve bych ti ráda poděkovala za rozhovor pro náš časopis FotoVideo. Pro začátek bych se tě ráda zeptala, jak ses k fotografování dostal a které téma tě baví ze všeho nejvíce?

Ahoj, Simčo. K fotografování jsem se dostal v podzemí. Žiju v oblasti s bohatou hornickou minulostí a máme zde několik stovek kilometrů podzemních chodeb, dobývek atd. Jako kluky nás to strašně fascinovalo a lákalo. Strávili jsme spoustu času v podzemí, které jsme mapovali a fotografovali. Tím jsem se k focení dostal. Musel jsem trávit čas v absolutní tmě, vše si sám nasvětlovat a asi mě to trochu poznamenalo. Nejspíš proto fotím nejraději v noci a noční snímky mi jdou nejlépe.

Co se týče témat…

 

Celý článek si přečtete ve hvězdném březnovém vydání časopisu FotoVideo. Co vás tam čeká dalšího, se dozvíte: ZDE.

Březnové FOTOVIDEO

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.