Canon poprvé vyhlašuje soutěž Redline Challenge pro amatérské fotografy s hodnotnými cenami

Publikováno: 22. března 2021 | autor Redakce
Canon poprvé vyhlašuje soutěž Redline Challenge pro amatérské fotografy s hodnotnými cenami

Společnost Canon Europe vyhlásila zcela novou soutěž pro amatérské fotografy Redline Challenge, která ověří jejich um, kreativitu a technickou zdatnost. Tým ambasadorů společnosti Canon pod vedením vloggera a fotografa Kaie Wonga nabídne své zkušenosti, tipy a triky, které účastníkům pomohou zvládnout všechna zadání soutěže Redline Challenge.

Světově uznávaný fotograf a několikanásobný vítěz ceny Red Bull Illume Lorenz Holder dnes společně s Kaiem Wongem vyhlásili první téma – Světlo ve tmě – které bude především zkouškou talentu. Amatérští fotografové mohou v první soutěži Redline Challenge uplatnit své dovednosti a zkoumat možnosti fotografie při nízké hladině osvětlení a vztah mezi světlem a stínem, kontrastem a barvou.

Canon poprvé vyhlašuje soutěž Redline Challenge pro amatérské fotografy s hodnotnými cenami

Soutěžící budou mít možnost vyhrát ceny v podobě vybavení značky Canon v hodnotě přes 14 000 eur, které jim pomůže rozvinout tvůrčí schopnosti. Získají také jedinečnou možnost zúčastnit se setkání s Lorenzem Holderem jako mentorem, který jim nabídne své bohaté zkušenosti. Lorenz Holder proslul svým svěžím a dramatickým stylem a mimořádnou schopností zachytit neočekávané i v nejnáročnějších podmínkách. Má tedy nejlepší předpoklady pro úlohu porotce a mentora.

Canon poprvé vyhlašuje soutěž Redline Challenge pro amatérské fotografy s hodnotnými cenami

Ambasador společnosti Canon Lorenz Holder k soutěži Redline Challenge uvedl: „Když mě společnost Canon oslovila, zda bych chtěl mentorovat výzvu Světlo ve tmě, neváhal jsem a nabídku přijal, protože vím, jak oblíbené takové soutěže jsou mezi fotografy jako možnost ověřit své schopnosti a získat ocenění v oboru. Světlo ve tmě je vynikající úvodní téma soutěže Canon Redline Challenge, protože oslovuje tolik fotografů bez ohledu na žánr, kterému se věnují.

„Spoustu zajímavých světelných efektů dokážete vytvořit, i když nemáte k dispozici studiové blesky nebo Speedlite – stačí být kreativní! Bez ohledu na to, jaký si zvolíte objekt a jaký způsobem téma Světlo ve tmě pojmete, snažte se překročit hranice své kreativní komfortní zóny a nebojte se zkoušet nové styly a techniky.“

Canon poprvé vyhlašuje soutěž Redline Challenge pro amatérské fotografy s hodnotnými cenami

Soutěžící mohou v termínu od 22. března 2021 do 31. května 2021 přihlašovat své snímky pořízené libovolným přístrojem. Účast v soutěži je bezplatná. Celkem proběhnou tři kola hodnocení nezávislým panelem odborníků a společnost Canon na svých internetových stránkách v červnu vyhlásí 10 finalistů vybraných porotou. Konečný vítěz bude vyhlášen 27. června a získá následující vybavení značky Canon:

  • Canon EOS R5 – nejnovější profesionální bezzrcadlový fotoaparát s nekompromisním výkonem
  • 3 objektivy špičkové optické kvality z řady RF vyvinuté pro revoluční systém Canon EOS R:
    • Canon RF 15-70 mm F2,8L IS USM
    • Canon RF 24-70 mm F2,8L IS USM
    • Canon RF 70-200 mm F2,8L IS USM
  • Canon image PROGRAF PRO-1000 – velkoformátová tiskárna 17“ založená na špičkových technologiích, která produkuje výtisky mimořádné kvality
  • Speedlite EL-1 – pokročilý blesk Speedlite, který se vyznačuje spolehlivostí a rychlostí

Susie Donaldsonová, marketingová ředitelka evropské divize obrazových a komunikačních technologií (ITCG) společnosti Canon EMEA, k soutěži uvedla: „Soutěž Redline Challenge pořádáme, abychom povzbudili amatérské fotografy k maximální kreativitě a nabídli jim příležitost získat ocenění od uznávaných expertů. Uvědomujeme si, jak důležité je podporovat a oslavovat tvůrčího ducha. Chápeme také, jak je z hlediska posouvání tvůrčích hranic důležité mít nejen správné nástroje, ale i know-how. A právě to jim během první výzvy nabídne řada našich ambasadorů, včetně jejich vlastních technických tipů a postupů – i to, jak zachytit spoře osvětlenou scénu s rozptýleným světlem v domácích podmínkách.

„U výzvy Světlo ve tmě jde o zachycení vztahu mezi světlem a stínem a kontrastem a barvou, což není snadné – ale když se podaří, výsledky budou skutečně stát za to. Nemohu se dočkat užšího výběru soutěžních snímků.“

Snímky přihlášené do soutěže Redline Challenge – Světlo ve tmě budou posuzovány podle těchto kritérií:

  • Dodržení tématu – Světlo ve tmě, to znamená zachytit fascinující vztah mezi světlem a stínem, kontrastem a barvou
  • Kreativita – Je snímek nápaditý a originální?
  • Dojem – Jaké emoce nebo reakce snímek vyvolává. Je snímek zábavný, emočně nabitý nebo vybízí k zamyšlení?
  • Technické provedení – Byl snímek zachycen způsobem, který dokazuje znalost schopností fotoaparátu a vlastností fotografovaného objektu?
  • Rozměry – Snímky by měly být v rozlišení 150 DPI, s delší stranou 2000 bodů
  • Jiné – Není dovoleno přihlásit snímky, které byly již dříve zveřejněny nebo získaly ocenění.

Sledujte #RedlineChallenge na sociálních sítích a přihlaste se do soutěže Canon Redline Challenge na stránkách: https://www.canon-europe.com/redline-challenge/

Máte už březnové vydání časopisu FOTOVIDEO?

Podívejte se na jeho stručný obsah...

Současný svět v březnovém FotoVideo

Výjimka hned na prvních stranách

Když si ale toto vydání otevřete od začátku, narazíte na naprosto exkluzivní materiál, za kterým jsme se vypravili až daleko za sever Norska vysoko za polární kruh, za fantastickým člověkem jménem Audun Rikardsen. Vyprávění tohoto přírodovědce a skvělého fotografa by vydalo na knihu, jeho zážitky jsou pro nás vnitrozemce z poklidného pásu mírného klimatu naprosto unikátní. Tento krásný a velmi náročný rozhovor trval poměrně dlouho hlavně díky Audunově velkému pracovnímu nasazení a podílelo se na něm minimálně pět našich spolupracovníků.

Široká březnová nabídka pro každého

Skladbu našeho časopisu stálí čtenáři už znají a ví, že nejsme monotématičtí. Mnozí z vás svými fotografiemi a portfolii velmi živě plní stále se rozšiřující nabídku našeho webu www.ifotovideo.cz a nápady dalších se často stávají součástí nejbližších tištěných vydání. Jak víte, děláme tento časopis pro vás, a hlavně s vámi. Takže si dále po Audunovi v klidu pročtěte a prohlédněte tvorbu Lenky Požárové, Štěpána Black Černého, Ľubomíra Činčury, Jiřího George Ksandra, Radka Teope Drbohlava, Richarda Horáka, Stefana Forstera, Jiřího Štarhy a dalších. Krásné počtení a hezké jaro!

Konkrétně nabízíme z březnového vydání časopisu FotoVideo například toto:

OSOBNOST: AUDUN RIKARDSEN

Fascinující tance keporkaků a dalších velryb v úžasném článku norského badatele a skvělého fotografa.

Současný svět v březnovém FotoVideo

RECENZE: JINDŘICH STREIT – VILLAGE PEOPLE 1965–1990

Nádherně výpravnou knihu souběžně vydává Buchkunst a KANT. Doporučujeme!

Současný svět v březnovém FotoVideo

ROZHOVOR: ĽUBOMÍR ČINČURA

Reportér lidských duší (s širokým úsměvem). Skvělý rozhovor a vynikajícím umělcem.

Současný svět v březnovém FotoVideo

TECHNIKA: VYZNÁTE SE V PAMĚŤOVÝCH KARTÁCH?

O tohle jste nám hodně psali. Nabízíme vysvětlení jednotlivých značek a zkratek. Komplet!

Současný svět v březnovém FotoVideo

TECHNIKA: CANON EOS C70

Jak používat kompaktní filmovou kameru C70 s RF bajonetem? Přečtěte si podrobně!

Současný svět v březnovém FotoVideo

FOTOGRAF ROKU: TÉMA „HODINY, STROJE ČASU“

Podívejte se na vítězné snímky seniorů i juniorů. Opravdu stojí za to!

Současný svět v březnovém FotoVideo

… a samozřejmě dalších minimálně dvacet zajímavých článků!

Už jste si objednali vaše FotoVideo až domů! Nemusíte nikam chodit.

Navíc k vaší objednávce máme pro vás další dárky ZDARMA. K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Současný svět v březnovém FotoVideo

 

 

 

 

 

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.