Zajímá vás jak vybrat objektiv pro analogovou fotografii?

Publikováno: 14. listopadu 2018 | autor Redakce
analogova-skola01.jpg

Ačkoli většina analogových fotoaparátů má k sobě vhodné objektivy pro základní potřebu, postupem času se pravděpodobně dostanete do situace, kdy vám jediný univerzální objektiv stačit nebude.

V takových situacích samozřejmě přichází ke slovu výběr dalšího objektivu, kterým byste mohli rozšířit svoji analogovou sbírku. Navíc jsou většinou filmové − či chcete-li manuální − objektivy poměrně bytelné konstrukce a jen tak něco jim neublíží. Proto si také v dlouhodobém výhledu drží relativně stálou a mnohdy i nemalou cenu. Obecně platí poměrně jednoduchá poučka o tom, jaký by měl být objektiv po kvalitativní stránce, respektive je možné aplikovat poučku o pevnosti řetězu – ten je pouze tak pevný jako jeho nejslabší článek. Tedy v případě spolupracující kombinace tělo + objektiv bude výsledná fotografie pouze tak dobrá jako nejslabší článek. A tím je ve většině případů právě objektiv, jelikož filmové tělo až tak velký vliv na kvalitu fotografie mít nebude a stejně tak použitý film, u něhož počítáme s jistou specifickou kresbou, zrnem apod.

Jaký vybrat objektiv pro analogovou fotografii vám náš redaktor a fotograf Petr Březina prozradí v aktuálním listopadovém vydání FotoVideo!!

FotoVideo 11/2018

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.