Workshop fotografického tisku

Publikováno: 10. srpna 2016 | autor Redakce
Tisk

Jen fotografie na papíře je skutečnou fotografií! Jinak jde o pouhou hromadu jedniček a nul (o níž je tak snadné přijít). Tištěné foto má své kouzlo, vůni, formu. Jenže kde a jak tisknout, aby výsledek odpovídal Vaší představě? Schválně, také už znáte to rozčarování nad špatně vytištěnou fotkou?!

Cíl kurzu:

Naší metou není nic menšího než proniknout do tajů velkoformátového fototisku a odhalit všechny záhady (i vyvrátit mýty), které v této oblasti panují. Ukážeme si, jak fotografie k tisku připravit (rozlišení, dpi, barevné prostory, formát, velikost), jak vybrat a nastavit tiskárnu, jak na korektní barvy, výběr papíru a mnoho dalšího. Prostě, abyste byli schopni, si doma ve vlastní režii vytisknout velkoformátové fotografie – a to stejně kvalitně (nebo lépe) než v profi foto-tiskovém studiu.

Komu je kurz určen:

Kurz je určen všem hobby fotografům, kteří se nespokojí jen s prohlížením fotografií na webu a LCD svého monitoru (mobilu, tabletu). Současně je kurz vhodný pro všechny nadšené fotografy, kteří rádi svá díla „zhmotňují“ (nebo by je rádi „zhmotňovali“), ale nejsou příli spokojeni s výsledky poskytovatelů (foto)tisku. Součástí kurzu je spousta praktických ukázek, rad, tipů a triků, jak danou problematiku ovládnout. Jako bonus si každý účastník kurzu odnese domů svou oblíbenou, vlastnoručně vytištěnou fotografii velikosti A3 na kvalitním fotografickém papíře!

Potřebné vybavení:

Vlastní ntb, 1 vlastní fotografii určenou k tisku.

Termín:

8. září 2016, Praha

Lektor:

Martin Hájek


POKUD JSTE SI ZAKOUPILI ROČNÍ PŘEDPLATNÉ ČASOPISU FOTOVIDEO S VOUCHEREM NA JEDNODENNÍ KURZ NA AFOP.CZ, MŮŽETE VOUCHER POUŽÍT PRO TENTO JEDNODENNÍ KURZ V PRAZE!


 

Více informací o tomto kurzu najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.