Tradiční i experimentální portrét s Vítem Mádrem v Brně

Publikováno: 10. srpna 2016 | autor Redakce
Vít Mádr

Čistě praktický brněnský kurz se věnuje portrétní fotografii ve své maximální hloubce. Nachází odpovědi na to, jak fotit v interiéru i exteriéru v přítomnosti denního světla, s pomocí blesků či odrazových desek a učí práci s rekvizitami, světlem, stíny, i tomu, jak posouvat hranice své práce.

Cíl kurzu:

Tento kurz volně navazuje na kurzy Kreativního portrétu a Hry se světlem s Vítem Mádrem. Prakticky laděný kurz vás provede tradičními, funkčními fotografickými styly i tolik lákavým prostředím experimentů, neotřelosti a nadsázky. Vyzkoušíte si práci s modelem v pohybu, vystřídáte četná pozadí, abyste pochopili, jaký mohou mít vliv na finální podobu fotografie a zafotíte si v přirozeném prostředí, kterým může být jak interiér, tak i exteriér.

Komu je kurz určen:

Kurz pro velmi pokročilé amatéry a začínající profesionály.

Potřebné vybavení:

Na tento kurz si vezměte svůj DSLR nebo pokročilý CS fotoaparát.

Termín:

5. listopadu 2016, Brno

Více informací najdete zde.


POKUD JSTE SI ZAKOUPILI ROČNÍ PŘEDPLATNÉ ČASOPISU FOTOVIDEO S VOUCHEREM NA JEDNODENNÍ KURZ NA AFOP.CZ, MŮŽETE VOUCHER POUŽÍT PRO TENTO JEDNODENNÍ KURZ V BRNĚ!


Lektor:

Vít Mádr

Narodil se v roce 1959 v Brně.

  • Studoval malířské techniky u prof. Petra Skácela na Lidové konzervatoři v Brně a základní i nástavbové studium na Institutu výtvarné fotografie (dnes Institut tvůrčí fotografie při Slezské univerzitě v Opavě). Je absolventem elektrotechnické fakulty Vysokého učení technického v Brně.
  • Je členem Asociace profesionálních fotografů České republiky.
  • Již koncem 80. let začal přes tehdejší podnik Dílo prodávat své obrazy a v roce 1988 získal povolení provozovat fotografickou živnost. Na volnou nohu přešel na začátku roku 1989 a začal se věnovat nejdříve výtvarné a modelingové fotografii a malbě a o něco později reklamní fotografii, které se jako hlavní profesní činnosti věnuje dodnes nejvíce.
  • Ve své profesionální tvorbě se zabývá širokým spektrem reklamní fotografie – od produktové fotografie, kde dominuje zejména kulinářská fotografie, přes fotografii nábytku a interiérů i exteriérů, až po fotografie life-style, portrétní, módní a modelingové.
  • Mezi jeho klienty patří reklamní agentury i mnohé firmy.
  • Od roku 2004 se také věnuje lektorské činnosti, zpočátku pro Institut digitální fotografie. Svým studentům se snaží předat především své letité praktické zkušenosti při práci se světlem.
  • Zabývá se rovněž volnou tvorbou. Své práce vystavuje i prodává. Je zastoupen v četných soukromých i galerijních sbírkách nejen v České republice, ale po celém světě.
  • Žije a pracuje v Brně, pracovně však cestuje po celé republice i zahraničí.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.