Tiskneme velkoformátové fotografie

Publikováno: 18. března 2020 | autor Kateřina Davidová
Tiskneme velkoformátové fotografie

Jak už jsme nedávno v jednom z našich vydání psali, počet výstav utěšeně roste a jeho nárůst lze meziročně dokonce odhadovat v desítkách procent. Je to znát nejen ve velkých a malých galeriích, ze kterých dostáváme pravidelně tiskové informace, ale fotografické výstavy a prezentace jednotlivých autorů můžete vidět i v kavárnách, restauracích a ve veřejných budovách, kde dříve byl nastálo jen sem tam nějaký ten reprodukovaný obraz či tapisérie… Fotografové v tomto směru patří mezi nejaktivnější umělce a vkládají do svých prezentací nemalé finanční prostředky i spoustu hodin práce. Koho by ale netěšilo vidět svá díla vytištěná a vystavená na místech, kde je můžou zhlédnout stovky či tisíce lidí, kdo by nechtěl uspořádat vernisáž a pozvat své známé a popovídat si o vlastní práci a myšlenkách vetknutých do svých děl?

Text: redakce, ilustrace: CEWE Fotolab a redakce

Snímek se stává fotografií, až když je vytištěn

Tuhle svatou pravdu mnozí vnímají, ale přesto své − často vydařené − výtvory degradují pouhým nahozením na web a ponecháním jejich vlastnímu osudu mezi miliardami podobných datových souborů, na které si sice může sáhnout skoro každý, ale opravdu jen virtuálně a na chvíli, protože pak dotyčný snímek doslova zmizí v propadlišti dějin, jak řekl jakýsi klasik. Vytištěním snímek naopak získává status fotografie, která je při současných technologiích prakticky věčná, pokud ji neodnese silný vítr či neshoří a je slušně adjustovaná. Není to sice zadarmo, ale zase takový průlom do fotografické kapsy to není.

Máte hned pět možností

Věřte nebo nevěřte, ale našli jsme pro vás pět způsobů, jak si vytvořit a objednat prvotřídní velkoformátovou fotografii, ať už za účelem výstavy, stálé prezentace, prodeje či jen dárku pro někoho blízkého. Vyberete si některý…

Celý článek si přečtete v březnovém vydání FotoVideo...

Podívejte se, co vás v něm vás ještě čeká: ZDE.

Nedostanete se do trafiky? Objednejte si náš časopis s výhodami, které si sami vyberete: ZDE.

Časopis FotoVideo – Předplatné


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.