Tereza Dvořáková – Mým nejoblíbenějším žánrem byla vždy krajina

Publikováno: 27. prosince 2022 | autor Redakce
371a9707-hdr.jpg

Fotografka, která na svých webových stránkách uvádí: „…a jedním slovem se popisuji jako perfekcionistka. Vnímám detaily, nad nimiž mnozí mávnou rukou, ale právě maličkosti jsou tím, co tvoří celek.“ Tak jsem byl hodně zvědavý a zeptal se...

Terezo, omlouvám se, že jsem vás vyrušil v předvánočním shonu, ale nedá mi se nezeptat: Jste fotografkou, která zároveň působí také na fotografických akcích. Co vás na fotografii tak baví, jak jste vlastně s fotografií začínala?
Dobrý den a děkuji za vaši otázku. S focením jsem začala koncem roku 2017, následující rok jsem si koupila první Canon 760D s pevnou padesátkou a byla nadšená snad z každé fotky. Bavilo mě vyhledávat další informace ohledně focení, vzdělávat se a růst.

img-3248.jpg

Ostatně, díky navštívení jednoho z kurzů Akademie focení a proaktivitě teď už současného kolegy jsem se také stala součástí týmu nadšených fotografů, kteří předávají své know-how a zkušenosti z praxe také ostatním nadšencům.

Fotografické žánry a něžné ženské oko. Které jsou vaše oblíbené a proč?
Mým nejoblíbenějším žánrem byla vždy krajina, protože ráda cestuji, objevuji nová místa a také miluji přírodu a vysokohorskou turistiku, což už zase tak něžně nezní, nicméně všechny ty náročné treky s batohem na zádech a stativem v ruce za fotku vždy stály.

interier.jpg

Později jsem začala fotografovat také interiéry a architekturu, která je technicky velmi podobná krajině. Oba tyto žánry vyžadují stativ, většinou širokoúhlý objektiv, lehkou dávku perfekcionismu a zároveň mi pak dovolují...


Celý článek najdete v lednovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv01-2023-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.