Streamovací studio za cenu průměrného objektivu

Publikováno: 4. dubna 2024 | autor Redakce
table-lights-black.jpg

Kreativní pracovní stůl pro streamování, videokonference, přímý prodej výrobků na internetu anebo podcasty. Vhodný je pro tvůrce obsahu na YouTube, TikTok a Instagram.

Jedná se o pracoviště pro kreativní tvůrce, které si každý může přizpůsobit podle svého a mít tak vždy připravené stanoviště na míru. Obrovská variabilita spočívá v jednoduchém systému kolejnic, do nichž si můžete upevnit jednotlivé držáky na světla, mikrofony, monitory, kamery a jiná zařízení. Upevnění držáků je velmi snadné.

varianty.jpg

Deska stolu je z velmi robustní laminované dřevotřísky o tloušťce 3,6 cm, délce 160 cm a šířce 80 cm, která je navíc opatřena hranou ABS o tloušťce 2 mm. Díky tomu se sice musíme smířit s vyšší hmotností, ale také není třeba mít strach, že by páka jednotlivých stojanů a ramen desku zlomila, a dočkáme se i vysoké stability celého stolu a zapojeného zařízení.

Součástí stolu jsou nohy s motorovým pohonem pro změnu výšky. Pomocí tlačítek na spodní straně desky si můžete plynule měnit výšku stolu v rozsahu 71–121 cm a u stolu tak buď sedět pohodlně na židli, nebo i stát. Díky plynulosti celého procesu je možné tyto změny dělat i uprostřed streamování, aniž by to působilo krkolomně.

table-lights-black.jpg

Součástí stolu jsou i kolečka, takže s ním můžete pohodlně jezdit po rovné podlaze a měnit i nastavení v rámci scény.

S-holder

Jednoduchý systém uchycení vybavení do jednotlivých kolejnic. Malé kovové držáky stačí vsunout do kolejnice a otočením utáhnout. Do vrchního otvoru v S-holderu stačí vsunout stojan, rameno nebo jiný držák a utáhnout pomocí aretace na boku. Pokud chcete vybavení pousnout v koleji na jinou pozici, stačí pootočením povolit a s držákem i vybavením lze jezdit v kolejnici tam i zpět. Jedná se tedy o snadný a hlavně zábavný způsob, jak si přestavět studio podle svých představ a mít vše tam, kde to má být.

s-holder.jpg

Osadit koleje můžete například držákem pro monitor, mikrofon, přidat si kovovou poličku na notebook, teleskopické rameno na světlo a mnoho dalšího. Příslušenství se nabízí opravdu velké množství.

V nabídce jsou k dispozici i předpřipravené stoly, tedy zvýhodněné sety, které jsou již osazeny LED světly. Pokud však máte rádi stavebnice a chcete si studio postavit celé podle sebe, lze si zakoupit pouze základní set a osadit si ho kompletně podle svého.

zvyhodneny-set.jpg

Stůl se nabízí v barevných variantách

  • černá dřevěná deska / černé nohy
  • deska světlé dřevo / černé nohy
  • bílá dřevěná deska / bílé nohy

Stabilní workstation

Myšlenka je snadná. Mít stabilní streamovací místo, které máte postavené na míru, vždy připravené a variabilní. Stačí přijít, zapnout a začít streamovat nebo natáčet. Zasloužíme si přeci trochu pohodlí a prostoru pro to, čemu se každý den věnujeme.

panorama-chromagreen-2.jpg

Velmi oblíbeným doplňkem streamovacího studia je klíčovací panoramatické pozadí Chromakey 2,4 × 4 m. Je uchyceno na hliníkové konstrukci, která se skládá ze čtyř velkých obdélníků a lze ji za studiem sevřít do půlkruhu, do tvaru L, téměř narovnat, prostě jak se vám to zrovna bude hodit. Pokud chcete studio provozovat například v pokoji a nechcete přiznat prostředí kolem sebe, klíčovací pozadí vám situaci velmi usnadní.


Celý článek najdete v dubnovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv04-24-obalka-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.