Mistr week of life – Zdeněk Kamrla

Publikováno: 12. června 2019 | autor Redakce
p20180915-094527-010.jpg

Mistr Week of Life je nejprestižnější ocenění pro členy projektu. Nelze jej dosáhnout jen rekordním počtem týdnů ani souvislým dokumentováním, ale pouze jedinečnou invencí a komplexním zásahem do projektu. A jedním z největších takových zásahů v historii projektu je činnost dnešního mistra, Zdeňka Kamrly z Ostravy. Jenže on je už několik let členem redakce − měl by proto být z této rubriky vyloučen? Rozhodli jsme se, že nikoliv. Protože kdo si tento rozhovor přečte, zjistí, že to není jen pouhý zaměstnanec, ale možná také jeden z největších srdcařů celého projektu Week of Life.

Zdeňku, za roky spolupráce tě už dobře znám, ale jsou tu čtenáři, kteří se jistě rádi dozvědí, kdo je jeden z členů redakce Week of Life, bez kterého by každodenní provoz projektu nefungoval. Kdo je tedy Zdeněk Kamrla?

Když jsem dokončil první rok, vedl jsi se mnou na tomto místě také rozhovor, tenkrát právě na téma Year of Life, tedy souvislého roku života v projektu. To ještě bylo docela vzácné a nebylo mnoho členů, kteří celý rok dokázali vytvořit. Dnes už to je celkem normálka. Pravděpodobně se tedy nyní budu opakovat.

p20190310-111425-015.jpg

Žiju a pracuju v Ostravě, kam jsem se zhruba v polovině života přestěhoval z nedaleké rodné Orlové. Letos mi bude 60 let, mimochodem to nastane 24. července 2019, přesně v 10 hodin u hladícího bodu na vrcholu Lysé hory v Beskydech. Kdo má zájem, ať přijde… dostane vrcholové pivo a odměnou mu bude skvělý pocit ze sportovního výkonu a nádherný výhled do okolí. Celý život jsem povoláním „ajťák“ a zabývám se vším kolem počítačů a související techniky. Fotografie je mým největším koníčkem, ke kterému mě přivedl už v dětství otec, a já mám na jeho počest v profilu WoL dodnes jeho fotografii, pořízenou fotoaparátem Milona II, zhruba před těmi 60 lety. Jsem ženatý a mám dospělého syna Jakuba, který se živí také jako „ajťák“, ale fotografii prozatím nepropadl. Mám tajný plán to předat vnoučatům, až se jich jednou dočkám.

Otázky: Zdeněk Dvořák, foto a odpovědi: Zdeněk Kamrla www.weekoflife.com/cz/page/zek/userweeks.aspx


Celý článek si můžete přečíst v červnovém vydání FotoVideo! Více z obsahu vydání najdete zde.

fotovideo-06-2019-vizual-v6-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.