Jak přidat do fotky sníh: zvládnete to s pomocí vrstev

Publikováno: 4. března 2020 | autor Kateřina Davidová
Jak přidat do fotky sníh

Tentokrát si ukážeme další z mnoha možností, jak při úpravě fotek využít vrstvy. Naučíme vás, jak na fotkách vytvořit realistické sněžení. Přidávání textur je velmi oblíbené, ale je nutné se naučit ten správný postup, aby výsledek vypadal uvěřitelně. Naštěstí to není tak složité, zvládnete to s pomocí vrstev v Zoner Photo Studiu X.

Text a foto: Matěj Liška, www.milujemefotografii.cz

Sníh přidávejte jen k fotkám, na kterých je to uvěřitelné

Výběr fotky bude dost zásadní. V první řadě by mělo odpovídat počasí, tedy že je na fotce zamračeno. Také by se na ní nemělo vyskytovat moc zeleně, a když už tam nějaká je, bude lepší stáhnout její sytost nebo ji přebarvit.

A v neposlední řadě by samozřejmě na fotce neměli být lidé v tričku – nehodí se cokoliv, co připomíná léto.Jak přidat do fotky sníh

Kde vlastně sníh vzít?

Už jste vybrali fotku, teď sežeňte sněhové vločky. Jsou dvě možnosti. Pokud máte čas, nafoťte si padající sníh v noci někde u světelného zdroje proti tmavému pozadí.

Jednodušší ale bude, když si stáhnete nějakou texturu sněhu z internetu (samozřejmě bez porušování autorských práv). Stačí do vyhledávače napsat něco jako snow on black nebo snow png. My jsme využili texturu, která je zdarma dostupná ve fotobance Freepik anebo Zoner.to/snih.

Jak přidat do fotky sníh

Přidejte do fotky vrstvu se sněhem

Upr avte umístění a viditelnost vloček Když už máte fotku i padající sníh na černém pozadí, otevřete fotku v Zoner Photo Studiu X v modulu Editor. Klikněte na šipku vedle tlačítka Přidat vrstvu a zvolte Vložit ze souboru. Vyberte texturu sněhu, kterou jste si stáhli, a potvrďte. Sníh se vloží do nové vrstvy…

Celý článek si přečtete ve hvězdném březnovém vydání časopisu FotoVideo. Co vás tam čeká dalšího, se dozvíte: ZDE.

Březnové FOTOVIDEO

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.