Roie Galitz je fotografem opravdu divoké přírody

Publikováno: 31. července 2023 | autor Redakce
dsc-9031-edit-copy.jpg

„Fotografování divoké přírody je velmi náročné,“ říká Roie, jehož práce ukazují nesmiřitelný boj majestátních zvířat, s nimiž se setkává v těch nejdrsnějších podmínkách po celém světě.

Pokaždé když je Roie v terénu, snaží se stejně jako každý fotograf pořídit fotografii, která se co nejvíce blíží jeho představě a nápadu. Uvažuje tak, aby se mohl o tento okamžik podělit se světem a se svými příznivci.

dsc-3158-copy.jpg

Přiznává, že je to pro něj výzva i z technického hlediska, zejména když si vzpomene na limity fotoaparátů v minulosti a rozdíly mezi tím, co vidí v daném okamžiku, a obrazem, který je schopen zachytit.

z62-2443.jpg

Jako fotograf neustále posouvá své limity, a to jak kreativně, tak fyzicky. Cestuje po celém světě, do nejextrémnějších míst, aby se vrátil s těmi nejepičtějšími záběry, jaké dokáže pořídit. Jeho snímky získaly už hodně přes stovku mezinárodních ocenění a byly publikovány v nesčetných časopisech, včetně Smithsonian, National Geographic a dalších.

dsc-3516.jpg

Společné a samostatné výstavy se konaly v muzeích a galeriích na pěti kontinentech, včetně Natural History Museum v Londýně a Smithsonian ve Washingtonu. Natáčí nádherná videa, s nimiž také dosáhl velkých úspěchů, včetně účasti na dvou filmech pro BBC, videích pro National Geographic a další televizní kanály. Film BBC Sněžní medvědi získal cenu GDT za vynikající fotografii.

dsc-2712-edit-copy.jpg

Co říká sám o sobě a své práci?

Fotografování je pro mě jasný prostředek komunikace. Myslím si, že nic není spolehlivějšího a příjemnějšího než právě toto výtvarné umění, protože vize je náš...


Celý článek najdete v srpnovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv08-23-obalka-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.