Objevujte svět po boku profesionálních fotografů

Publikováno: 4. srpna 2023 | autor Redakce
dolomity,-martin-rak-(1).jpg

Rádi cestujete? Ba co víc, rádi cestujete s foťákem v ruce? Poznávejte nové kouty světa během našich fotoexpedic. Spolu s Czech Photo Travel vás zveme do mnoha destinací po celé zeměkouli, z nichž si vyberou fanoušci famózních výhledů, přírody, fotografování zvířat i architektury.

Rozhodně se můžete těšit na parádní a nezapomenutelný zážitek. Představíme vám některé ze zájezdů, které by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti.

jizni-morava,-pohansko,-radek-sich2.jpg

Za krásami krajiny a měst

Kolem nás se nachází bezpočet míst, která stojí za to navštívit a zachytit fotoaparátem. Pokud i vy patříte mezi ty, kteří obdivují přírodní nebo městské scenerie, nenechte si ujít následující fotoexpedice.

TIP: Přehled fotoexpedic

Zažijte nevšední Chorvatsko

Že je Chorvatsko fádní a okoukané? Ale kdeže, s Jirkou Skořepou ho můžete zažít bez přeplněných pláží, vedra i kolon na silnicích, a dokonce i s památkami bez turistů. Stačí tam jet v říjnu a můžete si užívat večerní červánky nad mořem a s horami v Národním parku Severní Velebit v soukromí.

chorvatsko,-senj,-jiri-skorepa.jpg

Navštívíte řadu fotogenických míst v přímořském městečku Senj a od moře pak zamíříte i do hor, konkrétně na Premužičovu stezku v Národním parku Severní Velebit. Neopomeneme ani ikonická Plitvická jezera s množstvím nádherných vodopádů a kaskád. Na své si přijdou krajináři i fotografové města, kteří si vyhrají s dlouhou expozicí v ranních, podvečerních a nočních hodinách.

TIP: Fotoexpedice Chorvatsko s Jirkou Skořepou

Vzhůru do Dolomit

Ostré skalnaté štíty během podzimu (dost možná) pokryté sněhovou pokrývkou, průzračná horská jezera, malebné alpské louky, vesničky s kostelíky, horské mlhy a nádherné barvy podzimních Alp. To všechno vás čeká během expedice s Martinem Rakem.

dolomity,-martin-rak-(2).jpg

Vychutnáte si krásu Dolomit při východech a západech slunce a naučíte se správně exponovat i v těch nejnáročnějších krajinářských podmínkách, abyste si i ze svých budoucích cest a výletů mohli přinést fantastické záběry. Nemusíte se bát, že byste celou expedici fyzicky nezvládli – je uzpůsobená i méně zdatným účastníkům.

TIP: Fotoexpedice Dolomity

Do Laponska (nejen) za polární září

Polární záře patří k nejkrásnějším úkazům, které můžeme na nebi spatřit. Když se k tomu přidá malebná krajina švédského Laponska, kam s Jaroslavem Horou zamíříte, o parádní zážitek je postaráno.

laponsko,-jaroslav-hora-(1).jpg

V Abisku, na jednom z nejlepších míst na světě pro focení aurory borealis, se fotograficky vyřádíte v noci i ve dne. Dost možná narazíte také na losy a soby a navštívíte Icehotel, celý postavený z ledu. A to není všechno.

TIP: Fotoexpedice Laponsko

Na jižní Moravu, do kraje malebných vinic

Krásná zákoutí najdeme nejen za hranicemi, ale také v českých, respektive moravských luzích a hájích. Během tohoto fotovýletu se zaměříte na focení krajiny, památek a vinic a dojde i na ochutnávání lahodné úrody zdejších vinic.

TIP: Fotovýlet na jižní Moravu

Těšit se můžete na návštěvu fotogenického Mikulova či Lednicko-valtického areálu, na Janův hrad, Hradišťko nebo do zámecké obory Židlochovice. Užijete si i krásné svítání na Pohansku. Skvělý plán na prodloužený víkend, co říkáte?

Výpravy za zvířaty

Neholdujete krajinářským záběrům ani architektuře, ale mnohem více vás láká focení fauny kolem nás? I pro vás máme širokou nabídku.

Austrálie – tak trochu jiná exotika

Pokud si Austrálii představujete pouze jako vyprahlou horkou zemi, na této fotoexpedici budete příjemně překvapeni. S Michalem Krausem totiž zamíříte do nížinného, horského či eukalyptového pralesa nebo k mangrovám a užijete si bohatství fauny, které skýtá severní Queensland.

australie,-michal-krause-(1).jpg

Navštívíte kasuára přilbového, endemickou rajku queenslandskou nebo ještěry jako agamu pralesní nebo „neviditelného“ pagekona lupenoocasého a uvidíte také spoustu druhů ptáků, žab i savců.

TIP: Fotoexpedice do Austrálie

Za zubry do Polska

Zubři mají nelehký osud. Na začátku 20. století byli vyhubeni a od 50. let se postupně vracejí na místa, kde byli dříve doma. V Bělověžském národním parku jich dnes volně žije několik set a právě tam pojedete s Ondrou Prosickým obdivovat jejich impozantní krásu.

TIP: Fotografování zubrů v Polsku

Zamíříte za nimi v zimě, kdy je největší šance je najít a kdy jim to v (třeba i) zasněžené krajině bude nejvíce slušet, a díky zkušenostem lektora půjdete při jejich hledání tzv. na jistotu. S dávkou štěstí v této oblasti spatříte kromě zubrů také losy nebo vlky. Fotolovu zdar!

Do nejstarší zoo na světě

Za zvířaty vás vezmeme nejen do volné přírody, ale i do zoo, a to rovnou do té nejstarší na světě. Ve vídeňské zoologické zahradě najdeme na 700 druhů zvířat včetně pandy nebo koaly. Během tohoto workshopu bude zmíněno vše, co je k fotografování zvířat zapotřebí znát, nejen těch, která žijí v prostředí zoo.

zoo-viden,-panda-velka,-ondrej-prosicky.jpg

Dozvíte se spoustu tipů od nastavení fotoaparátu přes práci s teleobjektivem a světlem po kreativní focení. Užijete si i samotnou večerní Vídeň, kam dorazíte o den dříve.

TIP: Focení zvířat v ZOO Vídeň


Celý článek najdete v srpnovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv08-23-obalka-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.