Jak se tiskne s Canonem?

Publikováno: 5. července 2019 | autor Redakce
09-portrait-skintone.jpg

O tisku fotografií se dají napsat celé knihy. Diskuzí, zda tisknout doma, u kamaráda či v zavedeném tiskovém studiu, najdete na webech a sociálních sítích také spoustu. My bychom se chtěli pokusit najít nějaké doporučení pro vás v sérii článků připravené společně s odbornými pracovníky společnosti Canon. Tento by měl být prvním z nich.

Text: redakce ve spolupráci s Jiřím Linhartem a Karlem Vysoudilem ze společnosti Canon, foto: Canon

Jak si vybrat z řady produktů Canon?

Naším prvním úkolem bylo zjistit, co vše se dá na strojích Canon vytvořit. Ať už jste amatérem, nadšeným poloprofesionálem či profíkem?

pixma-pro-100s-mk-ii-ambient06.jpg

Příprava pro tisk
Samozřejmě první a nezbytnou součástí tisku fotografií je její příprava. Hned na začátku našeho povídání tedy musíme zmínit zajímavou aktivitu, která vyšla z dílny společnosti EIZO. Pro klasické i dražší typy tiskáren vymysleli software, na kterém si autor může svou fotografii poměrně snadno upravit a připravit pro tisk, aniž by musel monitor nějak kalibrovat. Program Quick Color Match byl vyvinut za premiérové spolupráce firmy EIZO se společnostmi Adobe, Canon a Epson. (EIZO využilo zkušeností a odborných znalostí těchto předních značek tvůrčího odvětví a vyvinulo ideální softwarový nástroj usnadňující sladění barev při tiskovém procesu – poznámka redakce.) V tomto programu je vybráno pět tiskáren značky Canon. Prvním bodem přípravy pro tisk je tedy nejen pořádný fotoaparát, ale i kvalitní monitor, případně vybavený výše zmíněným softwarem Quick Color Match, na kterém je možné tisk kvalitně připravit.

canon-imageprograf-pro-1000-ambient-003.jpg

Celý článek a krásné a dobře vytištěné fotografie najdete v červencovém vydání FotoVideo. Více obsahu tohoto krásného vydání najdete zde.

fotovideo-07-2019-vizual-v1-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.