Fotoporadna – V čem přenášet fototechniku

Publikováno: 7. května 2022 | autor Redakce
ilustrak-2.jpg

Fotoaparát a veškeré nezbytné příslušenství si zaslouží nejen správnou péči, ale také kvalitní obal. Ten chrání nejen před mechanickým poškozením, ale také před povětrnostními vlivy. Ovšem kdy a proč zvolit fotobrašnu, nebo fotobatoh a jaké přinášejí výhody?

Brašnu nebo batoh obvykle vybíráme v okamžiku, kdy poprvé kupujeme nebo obměňujeme vybavení, případně jej zásadně rozšiřujeme.

Varianta koupě nového zavazadla z důvodu zastarání toho předchozího není tak častá, jelikož materiály, ze kterých jsou brašny a batohy vyráběny, si nezadají s outdoorovým vybavením a obvykle jsou velmi odolné.

otvirak.jpg

Revize techniky

Ať už se nacházíte v jakékoli z výše popsaných situací anebo ve zcela jiné a zvažujete pořízení nového zavazadla pro přenášení a uchovávání techniky, vždy je dobré udělat si aktuální přehled o tom, kolik techniky vlastně máte. Zároveň je dobré promyslet, kolik z celkového množství věcí reálně a často používáte, případně se zamyslet nad tím, čím dalším byste chtěli vybavení doplnit.

mkd6778.jpg

Výsledný objem je pak vhodné ještě trošku přifouknout a pak se teprve začít poohlížet po vhodném zavazadlu, které bude plně vyhovovat vašim potřebám a způsobu fotografování. Právě od toho by se měla odvíjet volba, zda sáhnout po batohu, nebo brašně, jaké by měly mít uspořádání a objem.

flipside.jpeg

Nejjednodušší to mají obvykle majitelé kompaktů a menších ultrazoomů, kteří si vystačí s vhodným pevným pouzdrem, jež je možné „pohodit“ kdekoliv a přístroj ochrání dostatečně. Větší ultrazoomy si již z pohledu velikosti nezadají se zrcadlovkou.

Hned na začátek vám poskytnu malé rozuzlení, nejčastěji totiž skončíte tak, že budete vlastnit fotobrašnu i fotobatoh a budete mezi nimi volit podle...


Celý článek najdete v květnovém čísle časopisu FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv05-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.