Fotoporadna – Příprava techniky na cesty

Publikováno: 3. června 2022 | autor Redakce
poland-1413053.jpg

Jaro je v plném proudu a mnoho z nás začíná plánovat, do jakých neprozkoumaných míst letos zamíří. Fotovybavení je pro nás nedílnou součástí dovolené i cestovatelských expedic, ovšem víte, jak všechno převážet bez rizika poškození nebo krádeže?

 

V minulém čísle FotoVideo jsme se věnovali výběru a porovnání fotobrašen a fotobatohů, které jsou pro fotografa denním zavazadlem. Jejich používání však často předpokládá spíše kratší cesty s technikou, snad jen s výjimkou expedičních fotobatohů, které jsou určeny výhradně pro přenos a ochranu techniky. Ani takové zavazadlo ale nemusí vybavení ochránit zcela dostatečně například při cestách letadlem.

camera-1846696.jpg

Pojďme se tedy podívat trochu blíž na to, jak vše správně zabalit a vyhnout se riziku možného poškození. Výběr vhodného zavazadla je velmi individuální záležitostí a zvláště při cestách je potřeba respektovat i to, jakým způsobem se budete přepravovat. Jiné preference bude mít fotograf, který cestuje letadlem, terénním vozem a ještě kus pěšky, a jiné zase ten, kdo se vydává na road trip ve vlastním autě nebo na motorce.

people-2588616.jpg

Co si zabalit

Určitě nedoporučujeme přepravovat s sebou kompletní fotografické vybavení. Jednak je to poměrně vysoké riziko a taky se vám cesta může značně prodražit, pokud cestujete letadlem. Příplatky za vyšší hmotnost zavazadel rozhodně nejsou malé.

vacations-2490023.jpg

Otázkou tedy je, co byste si měli na své cesty zabalit. Výběr by se měl odvíjet jednak od toho, kam cestujete a co budete fotografovat, a také od vašich zvyků a...


Celý článek najdete v červnovém čísle časopisu FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv06-22-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.