Fotoobraz nebo zvětšenina vaší fotografie je hodnotné dílo

Publikováno: 23. března 2021 | autor Redakce
Fotoobraz nebo zvětšenina vaší fotografie je hodnotné dílo

Tisk vlastních fotografií ve velkém formátu je v našem fotografickém světě stále oblíbenější. Není pochyb o tom, že výsledky práce rádi prezentujeme, skromnost by měla jít stranou, a proč si také nechávat na stěnách cizí snímky z fotobank, když tam mohou viset vaše vlastní? Navíc díky stále sofistikovanějším technologiím a postupům výrazně vzrostla kvalita tisku, rozšířil se výběr materiálů, na které lze tisknout, a hlavně se ceny tohoto typu zpracování podstatně přiblížily našim možnostem.

Dekorace doma i v kanceláři

Je březen, čas změn, a nejen úklidu po zimě. Máte své archivy po dlouhé zimě jistě v pořádku a víte, kterým fotkám by slušel velký formát, a tak se stačí rozhlédnout po bytě nebo kanceláři a představit si na stěně některý z vašich snímků. A to už opravdu nejste daleko od realizace.

Pár kliknutí a máte to. Co si ale vybrat? Dřevěný rám, fotografie na hliníkovém plechu, kvalitní plátno nebo si své dílo dáte klasicky zarámovat do pasparty a pod sklo? Můžete si také nechat vyrobit plakát, vytvořit tematickou koláž z většího počtu snímků či se zajímat o gallery print. Pojďme se na jednotlivé možnosti podívat blíže.

Začněme opět u těch nejoblíbenějších

V minulém vydání jsme se zabývali kronikou roku a hned v úvodu jsme zmínili nejoblíbenější formát této speciální fotoknihy – čtvercový. A jak je to s fotoobrazy? I mezi nimi můžeme najít výrazné premianty. Nejoblíbenějším je rozhodně foto na plátno, dále klasicky rámované fotografie a také moderní hexxas. V těsném závěsu se drží obecně velké formáty fotografií, následují fotoobrazy za akrylovým sklem, fotky na plastové desce a speciálním dřevěném podkladu, na hliníkové desce a velmi elegantní gallery print, který také patří ke špičce. Pojďme tedy popořádku.

Foto na plátno

Vytvořte si klasicky skutečné umělecké dílo v klínovém rámu a s brilantními barvami. Výrobek bude zpracován nereflexním tiskem s dvanácti barvami na kvalitním plátně. Foto na plátno je jednoduše nadčasové. Díky brilantním barvám vypadá jako v galerii. Je vytištěno na vybraném, velmi kvalitním a dlouhodobě stálém plátně.

Výrobce jej doporučuje jako kvalitní dárek, ideální pro fotografie rodiny, dětí, svateb a portrétů.

Fotoobraz nebo zvětšenina vaší fotografie je hodnotné dílo

Rámované fotoobrazy

Obecně řečeno patří rámování v našich krajích k nejoblíbenějším adjustacím obrazů vůbec. Výtvarná díla bez rámu se v našich zeměpisných šířkách objevila až ve dvacátém století. Společnost CEWE si je vědoma této skutečnosti a nabízí až neuvěřitelný výběr stylů rámování velkých fotografií.

Klasické dřevěné rámy jsou navíc vyráběny z materiálu z českých lesů v okolí Českého Krumlova. Ale je to v případě výběru opět jen na vás a na vaší volbě, který z rámů se hodí do vybraného interiéru.

Fotoobraz nebo zvětšenina vaší fotografie je hodnotné dílo

Kašírované foto v rámu

Tento způsob rámování nás zaujal na první pohled příjemným vzhledem, a hlavně elegancí a rychlostí přípravy. Vytvoříte si ho tak, že si nejdříve zvolíte formát (na výšku/na šířku), následně vyberete jeden ze čtyř rozměrů (20 × 30, 30 × 45, 40 × 60 nebo 50 × 75 cm), dále některou z osmi barev (azurová, bronzová, béžová, zlatá, přírodní, stříbrná, zlato-stříbrná a žlutá), kliknete na počet kusů a objednáte. Za 3–4 dny máte zakázku doma nebo na výdejním místě (časové lhůty jsou stejné) a to vše od 538 Kč za kus. Jde to jako po másle, co říkáte?

Poznámka: Vaše dílo je jako v bavlnce

Po objednání a zaplacení obdržíte své hotové dílo kvalitně zabalené do několika dnů.

Velkou výhodou je, že síť CEWE FOTOLAB sestává nejen ze specializovaných prodejen s fotoslužbami a technikou, ale současně i z téměř 600 výdejních míst, která jsou rovnoměrně rozeseta po celé republice, takže nejenom ve velkých městech, jako je Praha, Brno či Ostrava.

Fotoobraz nebo zvětšenina vaší fotografie je hodnotné dílo

Moderní plastové rámy v minimalistickém designu

Velmi oblíbený systém moderního rámování je přípravou snad ještě jednodušší než předchozí klasika, i když v tomto případě máte neuvěřitelných deset variant rozměrů, ale na druhou stranu jen dvě verze neutrálních barev (bílá a černá). Opět si tedy zvolíte výškovou či šířkovou variantu, rozměr, barvu a objednáte. I pro tento typ rámování platí dodací lhůta 3–4 dny a cenově jste na 448 Kč a výše.

Rámy s kašírovanou štěrbinou

Tyto velmi elegantní rámy jsme v nabídce našli v pěti zajímavých velikostech (20 × 30, 30 × 40, 40 × 60, 60 × 60 a 60 × 80 cm) a ve třech barvách – azurové, červené a béžové.

Navíc si můžete vybrat ze dvou typů tohoto zajímavého rámu, které se nazývají Havana a Art. Jedná se o skutečně umělecké rámy, za které si přeci jenom trochu připlatíte. Ceny se pohybují od 1198 Kč, dodací lhůty opět stejně rychlé a stojí to za to!

Fotoobraz nebo zvětšenina vaší fotografie je hodnotné dílo

Poznámka

V případě výběru určitého stylu rámu se nezapomeňte podívat (třeba na www.cewe.cz/ramovane-fotoobrazy) na jednotlivé typy závěsných systémů. Pro každou verzi rámu je jiný a v nabídce najdete detailní fotografie všech variant. Zavěšení na stěnu bude opravdu velmi pohodlné. „Myslíme na všechny a na všechno,“ tvrdí v CEWE.

Výběr rámu jsme zvládli, ale co podklad?

O oblíbeném tisku velkých fotografií na plátno jsme se zmínili hned v úvodu. Tisk na kvalitní papír ve formě velkého plakátu je známý, o kvalitě v současné době používaných papírů a barev není pochyb, takže kdo chce papír, ten opravdu nezaváhá. Ale co další, pro někoho stále ještě nevyzkoušené materiály? Dřevo, hliník, plast? Nevěříte? Zkuste.

Foto na dřevě

Naprosto přirozená a přírodou vonící prezentace vaší fotografie. Ano, fotografie bude vytištěna přímo na skutečné dřevo. Jedná se o přímý UV tisk na krásné a voňavé dřevo z borovice.

S tímto typem fotoobrazu dokonale harmonizují fotografie krajiny, rostlin a moře. Fotoobraz pak má již zmíněný přírodní vzhled, vynikne viditelná struktura dřeva. Vyberete si z devíti formátů (od 20 × 20 do 80 × 80 cm) sestávajících ze dvou až osmi dřevěných prkének (v závislosti na formátu) silných čtyři centimetry. A ceny již od 749 Kč.

Fotoobraz nebo zvětšenina vaší fotografie je hodnotné dílo

Foto na hliníkové desce – přímý tisk

V tomto případě budete prezentovat fotografie na úplně jiné úrovni. Tento typ obrazu má unikátní matný povrch a každá fotka vytištěná přímo na tento povrch získá zajímavý umělecký vzhled. Hliníková deska se postará o elegantní prezentaci vašich záběrů. Tento typ tisku a podkladu bývá doporučován pro fotografie architektury a černobílé snímky.

Je to designová záležitost s velmi elegantním stylem. Výhodou je, že si formát můžete vybrat na milimetr přesně v rozměrech od 20 × 20 do 100 × 150 cm. Hliníková deska je silná 3 mm a výsledek se vám bude určitě líbit, cenově od 499 Kč.

Foto na plastové desce

Nebojte se plastu a dodejte svým motivům lehkou eleganci a dlouhou životnost. S fotem na plastové desce můžete podtrhnout moderní akcenty s vysokými nároky. Tento design přesvědčí vysokou stabilitou a neuvěřitelnou lehkostí.

Fotoobraz je i v tomto případě velmi elegantní a díky zakulaceným rohům vhodný třeba také do dětského pokoje. Jedná se o velmi lehký a trvanlivý materiál. Váš výběr velikosti může být opět přesný na milimetr od 20 × 20 do 100 × 150 cm. Fotografie je vytištěna přímo na 5 mm silné plastové desce. Ceny se pohybují od 399 Kč.

Co jsou hexxas?

Sestavte si oblíbené fotografické momenty v zábavných šestiúhelnících. Je to hravé individuální flexibilní řešení pro moderní interiéry. Tento způsob prezentace fotografií získal designová ocenění. Hexxas jsou nazývány „uměleckým dílem se šesti rohy“. Šestiúhelníky můžete tvořit ve dvou volitelných formátech 18 × 15,6 a 27 ×23,4 cm. Jedná se o vámi vytvářenou koláž z kvalitních šestiúhelníků. Podkladovým materiálem je pěnová deska o tloušťce pěti milimetrů potištěná sedmibarevným tiskem. Zkusíte to? Ceny se pohybují od 249 Kč.

Celý článek si přečtete v březnovém vydání časopisu FOTOVIDEO.

Podívejte se na jeho stručný obsah...

Současný svět v březnovém FotoVideo

Výjimka hned na prvních stranách

Když si ale toto vydání otevřete od začátku, narazíte na naprosto exkluzivní materiál, za kterým jsme se vypravili až daleko za sever Norska vysoko za polární kruh, za fantastickým člověkem jménem Audun Rikardsen. Vyprávění tohoto přírodovědce a skvělého fotografa by vydalo na knihu, jeho zážitky jsou pro nás vnitrozemce z poklidného pásu mírného klimatu naprosto unikátní. Tento krásný a velmi náročný rozhovor trval poměrně dlouho hlavně díky Audunově velkému pracovnímu nasazení a podílelo se na něm minimálně pět našich spolupracovníků.

Široká březnová nabídka pro každého

Skladbu našeho časopisu stálí čtenáři už znají a ví, že nejsme monotématičtí. Mnozí z vás svými fotografiemi a portfolii velmi živě plní stále se rozšiřující nabídku našeho webu www.ifotovideo.cz a nápady dalších se často stávají součástí nejbližších tištěných vydání. Jak víte, děláme tento časopis pro vás, a hlavně s vámi. Takže si dále po Audunovi v klidu pročtěte a prohlédněte tvorbu Lenky Požárové, Štěpána Black Černého, Ľubomíra Činčury, Jiřího George Ksandra, Radka Teope Drbohlava, Richarda Horáka, Stefana Forstera, Jiřího Štarhy a dalších. Krásné počtení a hezké jaro!

Konkrétně nabízíme z březnového vydání časopisu FotoVideo například toto:

OSOBNOST: AUDUN RIKARDSEN

Fascinující tance keporkaků a dalších velryb v úžasném článku norského badatele a skvělého fotografa.

Současný svět v březnovém FotoVideo

RECENZE: JINDŘICH STREIT – VILLAGE PEOPLE 1965–1990

Nádherně výpravnou knihu souběžně vydává Buchkunst a KANT. Doporučujeme!

Současný svět v březnovém FotoVideo

ROZHOVOR: ĽUBOMÍR ČINČURA

Reportér lidských duší (s širokým úsměvem). Skvělý rozhovor a vynikajícím umělcem.

Současný svět v březnovém FotoVideo

TECHNIKA: VYZNÁTE SE V PAMĚŤOVÝCH KARTÁCH?

O tohle jste nám hodně psali. Nabízíme vysvětlení jednotlivých značek a zkratek. Komplet!

Současný svět v březnovém FotoVideo

TECHNIKA: CANON EOS C70

Jak používat kompaktní filmovou kameru C70 s RF bajonetem? Přečtěte si podrobně!

Současný svět v březnovém FotoVideo

FOTOGRAF ROKU: TÉMA „HODINY, STROJE ČASU“

Podívejte se na vítězné snímky seniorů i juniorů. Opravdu stojí za to!

Současný svět v březnovém FotoVideo

… a samozřejmě dalších minimálně dvacet zajímavých článků!

Už jste si objednali vaše FotoVideo až domů! Nemusíte nikam chodit.

Navíc k vaší objednávce máme pro vás další dárky ZDARMA. K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Současný svět v březnovém FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.