Dokonalý fotoobraz z vlastní fotky

Publikováno: 6. února 2023 | autor Redakce
fotografie-vytistena-primo-na-platne.jpg

Fotoobrazy jsou v současnosti velmi oblíbeným trendem, jak si ozdobit domácnost nebo kancelář. Tento způsob uměleckého zpracování vašich osobních fotografií je skvělý právě v tom, že si připomenete významné okamžiky nebo uchováte výjimečné momenty.

Existuje několik způsobů, jak si můžete fotoobraz vytvořit sami. Můžete navštívit web www.cewe.cz nebo vše sestavit a objednat v programu či aplikaci CEWE fotosvět, která je ke stažení zdarma. Než se rozhodnete pro tisk fotoobrazu z vlastní fotky, je důležité zvolit správný formát a velikost fotografie.

foto-na-platno-v-ramu-se-stinovou-sterbinou.jpg

V závislosti na zvoleném materiálu a technice tisku se může výsledný fotoobraz lišit od tradičního fotografického tisku. Můžete si vybrat jakoukoli fotografii, která má pro vás osobní význam, ať už je to rodinná fotografie, portrét, záběr z dovolené nebo makrofotografie. Rozhodně ale vyberte kvalitní fotografii, protože fotoobraz bude tak dobrý, jaká je kvalita vyfoceného motivu. Fotoobrazy jsou také skvělým dárkem pro přátele a rodinu.

Zkoušeli jste někdy napsat příběh pomocí obrázků? Zkombinujte různé ladící motivy, abyste vytvořili např. poutavý příběh o zimním dobrodružství. Každé dobrodružství v přírodě je vzrušující, zejména pokud hledáte neobvyklé perspektivy. Nejlepší jsou fotografie, u kterých má divák pocit, že je tam opravdu přítomen. Pro záběr to znamená: přiblížit se co nejblíže k objektu. Vezměte širokoúhlý objektiv a zachyťte popředí, ale ukažte taky co nejvíce krajiny v pozadí. Vytvoříte dokonalý prostorový efekt, který se bude vyjímat na každé stěně.

plakat-s-cernou-drevenou-listou.jpg

Nejčastěji se fotoobrazy v CEWE tisknou přímo na plátno, ale oblíbené jsou i různé typy fotopapírů, plastová a hliníková deska či rovnou sklo nebo dřevo.

V jednoduchosti je krása

Nereflexní tisk s dvanácti barvami na kvalitním plátně je rozhodně nejoblíbenější variantou zpracování fotografie. Váš motiv je vytištěný přímo na plátno gramáže 340 g/m2 a natažený na stabilní dřevěný rám z českých lesů.

TIP: Přehled všech materiálů a formátů

Na výběr dostanete ze 41 různých formátů a pět z nich je dostupných i v rámu se stínovou štěrbinou. Rozměry se pohybují od 20 × 20 až do 130 × 130 cm. Dřevěný rám, na který je plátno natažené, má buď 2 nebo 4 cm, záleží na výsledném formátu fotoobrazu.

foto-na-hlinikove-desce.jpg

Vaše fotka jako plakát

Co takhle vytvořit z vlastní fotky plakát? Skvělou novinkou je plakát s dřevěnou lištou. Dřevěná lišta je v nabídce ve třech barevných variantách. První možností je dubová lišta, druhou možností je bílá lišta a třetí je černá. V každé liště drží plakát pomocí šikovného magnetického systému, takže lze plakát kdykoliv jednoduše vyměnit.

Váš motiv může být zpracován na dvou různých matných papírech vhodných pro digitální tisk nebo vyvolán jako každá klasická fotografie na fotopapír. Ty jsou v nabídce rovnou čtyři – matný, lesklý, perleťový nebo rastrovaný. Nově také můžete ke svým motivům přidat i povrchový zlatý, stříbrný či rose gold efekt.

Rámované fotoobrazy

Vaše fotografie bude zaručeně dobře vypadat i v rámu. Pokud máte rádi přirozený vzhled, rozhodli bychom se pro dřevěný rám, který nejenom dokonale orámuje vaši fotku, ale dodá interiéru jedinečný a hřejivý nádech. K dispozici máte sedm různě barevných rámů pro deset formátů.


 

Náš tip: Každý dřevěný rám, který najdete v nabídce CEWE, pochází z české výroby. Jejich dodavatelská společnost sídlí v Českém Krumlově a vyrábí své rámy z certifikovaného dřeva z okolních lesů.


 

Fotografii navíc můžete doplnit bílou paspartou. U CEWE nenajdete jen dřevěné rámy, ale také čtyři kovové nebo dva plastové. Další rámy jsou v nabídce pro kašírované foto a foto na plátno. Nabídka je tedy velmi široká a záleží čistě na vás, jaký materiál se barevně hodí k vaší fotce.

Moderní šestiúhelníky

Originální hexxas představují kreativní řešení pro skládání záběrů. Šestihranné dlaždice dodají vašim motivům intenzivní vzhled. Naaranžujte svůj obraz na stěnu jako vícedílný prvek nebo zkombinujte různé hexxas do kreativních koláží v zářivých barvách. Velkou výhodu těchto šikovných hexxas vidíme v tom, že je můžete flexibilně kombinovat a rozšiřovat do nekonečna.

kolaz-z-hexxas.jpg

Z každého výletu můžete přidat další záběr a připomínat si tak místa, která jste navštívili. Díky magnetickému závěsnému systému lze koláž kdykoliv přeskládat. Koláž z fotek můžete třeba přizpůsobit ročnímu období a s příchodem dalšího ji obměnit. S hexxas se nudit rozhodně nebudete.

Fotka přímo na hliníkové desce

Prezentujte své fotografie na úplně jiné úrovni. Tento typ obrazu má obzvláště elegantní nereflexní matný povrch a každá fotka vytištěná přímo na tento povrch získá umělecký vzhled. Hliníková deska se postará o dokonalou prezentaci vašich záběrů, je lehká, 3 mm silná a tvarově stabilní. Na tomto povrchu skvěle vypadají fotky architektury a černobílé snímky.

TIP: Jak se vyrábí fotoobrazy v CEWE

V nabídce najdete mnoho formátů od 20 × 20 až po 100 × 150 cm. U tohoto produktu si můžete nastavit i své vlastní rozměry na milimetr přesně. Pokud chcete na svůj fotoobraz umístit více fotek, najdete při navrhování i různé možnosti rozvržení. V editoru jsou šablony až pro 19 fotek na jednom obrazu. Nebo je tu i možnost vytvořit vícedílné aranžmá, to znamená, že si sestavíte koláž z několika obrazů a každý s jiným motivem.

vicedilny-fotoobraz-za-akrylovym-sklem.jpg

Různé závěsné systémy

Co se týče závěsných systémů, u některých fotoobrazů je dostanete automaticky. To se týká např. fota na plátno. U dalších fotoobrazů lze závěsný systém objednat spolu s fotoobrazem a je volitelný, záleží na materiálu a výsledném formátu. Velice oblíbeným závěsným systémem třeba u hliníkové desky jsou okrasné šrouby. Vaše fotografie je díky nim na zdi připevněna přibližně ve vzdálenosti 20 mm a šrouby jsou viditelné přes přední stranu.

zavesny-system---okrasne-srouby.jpg

Do fotoobrazu jsou už během výroby předvrtané čtyři otvory pro šrouby. Pokud však chcete čistý nenarušený motiv, lze objednat i úchyty bez navrtání. Váš motiv je upevněný na okrajích také pomocí čtyř šroubů. Dalším šikovným pomocníkem k zavěšení na stěnu je kolejnicový systém na zadní straně obrazu. Obraz díky tomu získá působivý plovoucí efekt na stěně.

zavesny-system---uchyty-bez-navrtani.jpg

U dřevěných galerijních rámů je zase trochu jiný kovový závěsný systém, který je bezpečně připevněný ke dvěma zadním rohům vašeho produktu pomocí tří šroubů. Ke každému fotoobrazu tedy objednáte specifický závěsný systém odpovídající zvolenému materiálu a je velice snadné tak vše zavěsit na stěnu.

Stoprocentní garance spokojenosti

Vaše spokojenost s fotoobrazy je pro CEWE nejdůležitější, proto vám garantuje nejvyšší možnou úroveň kvality a služeb. Pokud se i přesto stane, že v nějakém případě nebudete spokojení, můžete do čtyř týdnů fotoobraz vrátit a v CEWE vám ho vyhotoví znovu nebo vám vrátí 100 % zaplacené částky. Tak směle do toho, vystavte své nejlepší fotky a pochlubte se ostatním skvělými záběry, které stojí za to zvěčnit.


Celý článek najdete v únorovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv02-2023-web3.jpg

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.