Dětská fotografie v exteriéru - aneb jak na skvostné fotografie dětí

Publikováno: 21. září 2016 | autor Redakce
AFOP.cz

Kurz je interaktivní návod jak jednoduše, vtipně a s radostí zaznamenávat prchavé okamžiky dětského světa a to kdykoliv a kdekoliv. Posluchači si efektivně vyzkouší základní techniky fotografování dětí a seznámí se s úskalími a benefity tohoto žánru, doplněnými řadou profesionálních rad a tipů.

Cíl kurzu:

Cílem kurzu je seznámení se s praxí fotografování dětí. Zprvu probereme ovládání fotoaparátu a zásady úspěšné kompozice a expozice. Seznámíme se také s veledůležitou součástí focení a sice, jak komunikovat s malým modelem a jeho rodinou a naučíme se mít v hlavě plán focení. Poté se podíváme, přímo v praxi během focení, na témata jako je lokace, pózování, světlo a jeho odrážení, použitelná ohniska a techniky vyjádření.

Komu je kurz určen:

Kurz je určen každému, kdo má touhu naučit se fotografovat okamžiky ze života (nejen) svých dětí. Tomu, kdo se chce naučit pracovat s obyčejnými situacemi života a proměnit je v nezapomenutelné vzpomínky. Tomu, kdo si přeje, aby obrazy dětí neomrzely a dělaly radost dlouhá léta.

Potřebné vybavení:

Pokud jde o výbavu, předpokládá se přístroj pokročilejší práce, tedy zrcadlovka nebo slušnější kompakt s výměnnou optikou. Externí blesk je výhodou, nikoliv nutností.

Termín kurzu:

15. října 2016, 13:00 - 17:00 hodin, Praha 7 Stromovka

POKUD JSTE SI ZAKOUPILI ROČNÍ PŘEDPLATNÉ ČASOPISU FOTOVIDEO S VOUCHEREM NA JEDNODENNÍ KURZ AFOP.CZ, PAK VOUCHER MŮŽETE VYUŽÍT PRÁVĚ NA TENTO KURZ.

Lokace:

Praha 7 - Stromovka

Více informací o kurzu najdete zde.

Lektor:

Alice Hrubá

Alice je zkušená fotografka se zaměřením na rodinnou a portrétní fotografii. Fotografování se věnuje dlouhá léta, ale až po narození prvního syna focení nabralo jiné dimenze. Díky doprovodu Ondřeje Neffa v jeho Dílně začala o fotografii přemýšlet vážněji. Jako téma si vybrala dětský portrét. A kruh se uzavřel.

Odvěká fascinace obrazy a nedostatek fotek z dětství jí inspirují k zachycování pomíjivých okamžiků dětí, rodin a lidí. Jak sama říká: „Dospěla jsem totiž k názoru, že fotografování dětí má význam. Ano, děti by se fotit měly a to pěkně.”

Každé focení je pro ní výzva, šije ho přímo na míru. Fotí spontánně, nejraději na denní světlo. Je poctěna býti součástí těchto momentů života a udělá cokoliv, aby kromě fotek zbyl i příjemný zážitek.

Toho času se věnuje, krom své rodiny a focení, také budováním svého foto studia.

Alice miluje nespoutanost, legraci, jídlo pod nos, barvy, život a… longboard.

Osobní stránky lektora:

http://www.alicehruba.com/

Facebook

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.