Vilém Žák – výstava AFRIKA ještě žije | Rakovník

Publikováno: 4. března 2019 | autor Redakce
vilem-zak-vystava-1000x600px.jpg

Zveme vás na výstavu AFRIKA ještě žije.
Fotografie Viléma Žáka a sochy z africké sbírky Jiřího Anderleho. Výstava bude slavnostně zahájena 28. března 2019 v 16 hodin ve Výstavních síních Rabasovy galerie ve Vysoké ulici 232. Výstavu zahájí Jiří Anderle.

Rabasova galerie má otevřeno:
úterý – neděle od 10 do 18 hodin.
www.Rabasgallery.cz

Velký rozhovor s Vilémem Žákem najdete v březnovém vydání FotoVideo.

vilem-zak-vystava-1000x600px.jpg
O autorovi

Vilém Žák se narodil v roce 1965 v Rakovníku. Fotografování se věnuje od dětství. Certo na 12 snímků z provenience tehdejší NDR byl první fotoaparát, se kterým začínal. Základy zpracování černobílé fotografie dostal od svého otce. Jako domácí fotokomora − jak to bylo v té době standardní − posloužila koupelna. Pak už přišla první nádherná zrcadlovka Praktina FX, následovala Practica BX 20 a nakonec technika Nikonu, které zůstal věrný dodnes.

Vilém Žák měl dosud 16 samostatných výstav, z toho jednu v Chicagu pro místní českou diasporu. Jeho fotografie se staly součástí čtyř odborných přírodovědeckých publikací. Je autorem mnoha fotografií, které posloužily jako podklad pro obaly hudebních nosičů, nebo promo fotografií hudebníků. Vilém je autorem řady kalendářů s přírodními motivy nebo s technickou a stavební infrastrukturou.
...

Celý článek si můžete přečíst v březnovém tištěném (nebo elektronickém) vydání časopisu FotoVideo!
Více z obsahu březnového vydání nadjete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.