Sešli jsme se ve studiu Tomorrow 55

Publikováno: 6. srpna 2019 | autor Redakce
-frn5893.jpg

Tak to vypadá, že jste si společně s námi oblíbili seriály. Přinášíme druhý díl naší návštěvy ve velkém studiu, které vzniklo v loňském roce v bývalé továrně, je velmi prostorné a světlé a kromě klasického ateliéru zde nabízejí i kompletní zázemí a technické vybavení (většinou od společnosti Fomei). Můžete si vše rezervovat a zapůjčit techniku nebo si také vzít studiovou techniku s sebou jako v klasické půjčovně. Jak se ale půjčuje studio jako takové?

Text: redakce, foto: Dan Vojtěch − Tomorrow 55, www.tomorrow55.cz

Pojďme na prohlídku moderního daylight foto/video studia v pražských Holešovicích

Bez nadsázky je třeba konstatovat, že už příjezd je velmi snadný. Klidná čtvrť bývalých továren a různých provozů je totálně přeměněná na moderní kancelářské i jiné prostory a nabízí příjemnou dosažitelnost a hlavně pohodlné parkování přímo před areálem. Stisknete zvonek označený Tomorrow 55, bzučák otevře perfektně zabezpečený vstup a můžete zvolit schody či nákladní výtah, který skutečně uveze i velké a těžké půltunové exponáty (další výhoda, že?). Našimi průvodci při prohlídce ateliéru byli jeho majitelé Dan Vojtěch a Martin Přívratský.

Dokonalé pozadí

Dominantou hlavní místnosti je dřevěný fabion široký osm metrů a díky vysokým stropům je zde krásné denní světlo – proto daylight studio. Mimochodem tu Dan Vojtěch v dobách ještě před rekonstrukcí udělal svou slavnou fotografii cyklisty v saltu, která vyhrála v kategorii New Creativity v Red Bull Illume 2013. Za pozadím hlavní místnosti je prostor využitelný pro přípravu – žehlení kostýmů, oblékání modelek, zázemí větší produkce, ale dá se tu i fotit, „nejoblíbenější“ částí je kuchyňka s prostorem pro make-up. Vše je nové včetně elektrických rozvodů, bílé, čisté. Kupodivu i v kuchyni se často fotí. Mimo hlavní prostory ateliéru jsou přes chodbu dvě kanceláře majitelů, kde se většinou úřaduje a připravují se smlouvy o pronájmech. Přestože je studio „daylight“, je samozřejmě vybaveno žaluziemi a světly a dá se rychle přizpůsobit speciálním světelným požadavkům. Další místností na opačné straně je kancelář studiové manažerky, která má na starosti i zápůjčky techniky, o které jsme podrobně psali v minulém, červencovém vydání.

img-5602.jpg

Nejen pro focení a filmování

Studio je vybaveno i dalším, nefotografickým nábytkem, aby se zde daly realizovat workshopy pro deset i více účastníků, dá se tu promítat a předvádět systém fotografické a filmové práce i její výsledky. Na jaře tu proběhla například řada přednášek v rámci Škoda FotoFestu a na podzim se očekávají další. Velkou výhodou je velký sortiment nejmodernějšího studiového a osvětlovacího vybavení, které si lze půjčit jak v rámci pronájmu ateliéru, tak i pro externí focení a natáčení. Vybavení je dle požadavků fotografů a filmařů stále doplňováno a díky dobré spolupráci s dodavateli je vždy to nejmodernější na trhu.

Celý článek najdete v srpnovém vydání FotoVideo.
Obsah srpnového vydání najdete zde.

fotovideo-08-2019-vizual-v0-1000px.jpg

fv08-2019-facebook-650x846.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.