Fotografická kniha VERUM PHOTO – PHOTO ESSAYS

Publikováno: 16. října 2021 | autor Redakce
Fotografická kniha VERUM PHOTO – PHOTO ESSAYS

Tentokrát tu pro vás máme možnost si přečíst skvělých FotoEsejů mnohem víc! Ke dvouletému výročí prvního publikování fotoesejí na webu, přichází totiž VERUM PHOTO s autorským výběrem těch nejlepších z nich v knižní podobě. Kniha je připravena a zbývá už jen doplnit trochu financí. Nechcete si jí také objednat?

Autoři: redakce a VERUM PHOTO, www.werumphoto.cz, www.facebook.com/verumphotocz, www.instagram.com/verumphoto, www.donio.cz/fotograficka-kniha-verum-photo-photo-essays

Fotografická kniha VERUM PHOTO – PHOTO ESSAYS

VERUM PHOTO je fotografické společenství jehož členy spojuje vnitřní potřeba vyprávět příběhy prostřednictvím živé, převážně černobílé fotografie. Jako oficiální spolek zapsaný funguje od února 2020, kořeny vzniku však sahají až ke konci roku 2015, kdy si s myšlenkou spojit podobně zaměřené jedince začal pohrávat duchovní otec seskupení Kevin V. Ton.

Fotografická kniha VERUM PHOTO – PHOTO ESSAYS

Postupně během několika let se kolem myšlenky protočilo několik dalších fotografů, až uskupení vykrystalizovalo do současné podoby. V současnosti tvoří VERUM PHOTO Kevin V. Ton, Tom Řechtáček, Tadeáš Plachý, Petr Machan, Martin Bouzek a Chirill Cerepenco. Členové pracují jak na svých, tak na společných projektech. Výstava jednoho ze společných projektů ON THE ROAD byla k vidění v několika reprízách. Aktuálně vydalo VERUM PHOTO v limitovaném nákladu 11 fotografických zinů. Od listopadu 2019 vychází na webových stránkách verumphoto.cz pravidelné pondělní foto eseje. Kniha PHOTO ESSAYS je nejen souborem autorských výběrů sedmnácti fotografických esejů z našich krajin i ze světa, ale i dalším milníkem spolku.

Fotografická kniha VERUM PHOTO – PHOTO ESSAYS

FotoEseje VERUM PHOTO vychází od roku 2021 pravidelně také na stránkách časopisu FotoVideo, který vydání této knihy s radostí podporuje, protože každý knižní počin v oblasti fotografické tvorby je pro rozvoj fotografie nesmírně důležitý.

Fotografická kniha VERUM PHOTO – PHOTO ESSAYS

Financování probíhá na www.donio.cz a vybrané peníze z tohoto projektu budou použity na vydání knihy VERUM PHOTO – PHOTO ESSAYS v tištěné podobě, v elektronické podobě ve formě PDF, na křest knihy s projekcí fotografií a při dosažení cílové částky i na uspořádání výstavy fotografií. Takže se máme na co těšit.

Fotografická kniha VERUM PHOTO – PHOTO ESSAYS

O knize

Autoři: Kevin V. Ton, Tom Řechtáček, Tadeáš Plachý, Petr Machan, Martin Bouzek, Chirill Cerepenco

Rozměry: 170x230mm

počet stran: 240

vydává Verum Photo nákladem vlastním

Vydání do vánoc 2021


Už máte říjnové číslo časopisu FOTOVIDEO?

Naše říjnové vydání patří každoročně těm, která jsou bohatá na novinky, barvy a osobnosti. Přestože má tentokrát klasicky černobílou obálku, svou podzimní kouzelnou hru barev tohoto období v sobě nezapře. Otevíráte stránky plné krásných slov, ještě krásnějších fotografií a důvěry ve svět, který by mohl být ještě krásnější.

 

Co si vybrat z říjnového, bohatého obsahu?

Začněme třeba od konce? Pravidelné fotografické zamyšlení Františka Dostála najdete tentokrát v úplném závěru na straně 98. Určitě si prohlédněte vašich dvacet nejlepších a vysoce ceněných fotografií z desátého tématu Fotografa roku? Víte, kdo vyhrál v desátém tématu 21. ročníku? Čtěte na stranách 86 a dalších. Nebo naše exkluzivní testy vybrané techniky? Nový Canon EOS R3 samozřejmě nechybí! Také milujete naší Analogovou školu a stále obdivovanou FotoPoradnu?

Uprostřed vydání nabízíme zajímavou fotolokaci, coby inspiraci k podobným soutěžním kategoriím. Určitě vás zaujme úžasné vyprávění Petra Jana Juračky o jeho návštěvě Azorských ostrovů, rozhovor s prvotřídním Michalem Svítokem a úvodní skvělé povídání s Lenkou Hatašovou. Je toho vážně hodně, a nejen ke čtení!

Nezapomeňte si občas prohlédnout některé z videí, která vám v našich materiálech nabízíme formou QR kódu. Dozvíte se ještě více…

První skvělé téma 22. ročníku soutěže Fotograf roku

Krajina mých snů má uzávěrku 31. 10. 2021

Jedno z nejstarších fotografických témat, které klade důraz na estetickou hodnotu a vyjádření. Kořeny žánru sahají do 16. století, kdy se v Nizozemsku zrodila krajinomalba. Její postupy se dodnes promítají do krajinné fotografie. Požadavky na kvalitní krajinnou fotografii jsou: precizní kompozice, správně zvolená expozice a dobré světelné podmínky. Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Z říjnového FotoVideo si tedy například vyberte:

ROZHOVOR: LENKA HATAŠOVÁ

ROZHOVOR: LENKA HATAŠOVÁ

Upravování fotografií je kapitola sama pro sebe

ROZHOVOR: MICHAL SVÍTOK NEJEN O TOKIU

Špičkový slovenský reportážní fotograf odpovídá

ROZHOVOR: MICHAL SVÍTOK NEJEN O TOKIU

HISTORIE: RUDOLF BRUNER-DVOŘÁK

Vzpomínka na průkopníka fotografické momentky z pera Pavla Scheuflera

PRAXE: DALŠÍ TIP NA SKVĚLOU FOTOLOKACI

Kouzla jihomoravské vinařské architektury zaujmou nejen vaše fotografické oko

DALŠÍ TIP NA SKVĚLOU FOTOLOKACI

TECHNIKA: CANON EOS R3 A NAŠE PRVNÍ DOJMY

Profesionál Pavel Lebeda komentuje nedávno představenou novinku

CANON EOS R3 A NAŠE PRVNÍ DOJMY

FOTOGRAF ROKU: KDO VYHRÁL 10. TÉMA?

Řady, řady – toto kolo opět pořádně zamíchalo celkovým pořadím

FOTOGRAF ROKU: NOVÁ TÉMATA OTEVŘENA

Ročník 22 největší naší fotografické soutěže začal novými, krásnými tématy, která najdete na našem webu

FOTOGRAF ROKU 2022: NOVÁ TÉMATA OTEVŘENA

… a další a další důležité, inspirativní i praktické články

Je čas na nové předplatné! Vyberete si některou ze čtyřčlenných sad Lowepro, paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je naše předplatné!

Kouzla říjnového FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.