Kouzla říjnového FotoVideo

Publikováno: 29. září 2021 | autor Redakce
Kouzla říjnového FotoVideo

Naše říjnové vydání patří každoročně těm, která jsou bohatá na novinky, barvy a osobnosti. Přestože má tentokrát klasicky černobílou obálku, svou podzimní kouzelnou hru barev tohoto období v sobě nezapře. Otevíráte stránky plné krásných slov, ještě krásnějších fotografií a důvěry ve svět, který by mohl být ještě krásnější.

Co si vybrat z říjnového, bohatého obsahu?

Začněme třeba od konce? Pravidelné fotografické zamyšlení Františka Dostála najdete tentokrát v úplném závěru na straně 98. Určitě si prohlédněte vašich dvacet nejlepších a vysoce ceněných fotografií z desátého tématu Fotografa roku? Víte, kdo vyhrál v desátém tématu 21. ročníku? Čtěte na stranách 86 a dalších. Nebo naše exkluzivní testy vybrané techniky? Nový Canon EOS R3 samozřejmě nechybí! Také milujete naší Analogovou školu a stále obdivovanou FotoPoradnu?

Uprostřed vydání nabízíme zajímavou fotolokaci, coby inspiraci k podobným soutěžním kategoriím. Určitě vás zaujme úžasné vyprávění Petra Jana Juračky o jeho návštěvě Azorských ostrovů, rozhovor s prvotřídním Michalem Svítokem a úvodní skvělé povídání s Lenkou Hatašovou. Je toho vážně hodně, a nejen ke čtení!

Nezapomeňte si občas prohlédnout některé z videí, která vám v našich materiálech nabízíme formou QR kódu. Dozvíte se ještě více…

První skvělé téma 22. ročníku soutěže Fotograf roku

Krajina mých snů má uzávěrku 31. 10. 2021

Jedno z nejstarších fotografických témat, které klade důraz na estetickou hodnotu a vyjádření. Kořeny žánru sahají do 16. století, kdy se v Nizozemsku zrodila krajinomalba. Její postupy se dodnes promítají do krajinné fotografie. Požadavky na kvalitní krajinnou fotografii jsou: precizní kompozice, správně zvolená expozice a dobré světelné podmínky. Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Z říjnového FotoVideo si tedy například vyberte:

ROZHOVOR: LENKA HATAŠOVÁ

ROZHOVOR: LENKA HATAŠOVÁ

Upravování fotografií je kapitola sama pro sebe

ROZHOVOR: MICHAL SVÍTOK NEJEN O TOKIU

Špičkový slovenský reportážní fotograf odpovídá

ROZHOVOR: MICHAL SVÍTOK NEJEN O TOKIU

HISTORIE: RUDOLF BRUNER-DVOŘÁK

Vzpomínka na průkopníka fotografické momentky z pera Pavla Scheuflera

PRAXE: DALŠÍ TIP NA SKVĚLOU FOTOLOKACI

Kouzla jihomoravské vinařské architektury zaujmou nejen vaše fotografické oko

DALŠÍ TIP NA SKVĚLOU FOTOLOKACI

TECHNIKA: CANON EOS R3 A NAŠE PRVNÍ DOJMY

Profesionál Pavel Lebeda komentuje nedávno představenou novinku

CANON EOS R3 A NAŠE PRVNÍ DOJMY

FOTOGRAF ROKU: KDO VYHRÁL 10. TÉMA?

Řady, řady – toto kolo opět pořádně zamíchalo celkovým pořadím

FOTOGRAF ROKU: NOVÁ TÉMATA OTEVŘENA

Ročník 22 největší naší fotografické soutěže začal novými, krásnými tématy, která najdete na našem webu

FOTOGRAF ROKU 2022: NOVÁ TÉMATA OTEVŘENA

… a další a další důležité, inspirativní i praktické články

Je čas na nové předplatné! Vyberete si některou ze čtyřčlenných sad Lowepro, paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je naše předplatné!

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.