Rozhovor | Miloš Nejzchleb: Vždycky mě bavilo fotit

Publikováno: 2. září 2019 | autor Redakce
milos-nejezcheb-ice-cream---kopie.jpg

Přestože začal fotografovat naplno teprve před deseti lety, patří k tomu nejlepšímu, co naše současná fotografie má. Ve fine artu určitě. Jak říká dále v našem rozhovoru, výtvarná fotka a tvorba velkých cyklů ho nesmírně baví. Je celkově velmi sledovaným fotografem na sociálních sítích a… ale o tom všem si přečtěte v následujícím rozhovoru.

Otázky kladl: Rudolf Stáhlich, foto a odpovědi: Miloš Nejezchleb, http://www.nejmil.com, www.facebook.com/nejmil.cz, www.instagram.com/nejmil

Klást otázky známému autorovi, který je držitelem spousty ocenění a vyhrál ve významných soutěžích, je pro mě vždy těžké. Takže Miloši, pojďme raději diskutovat o vás a vaší práci. Obligátní začátek: jak jste začínal, co vás k fotografii přivedlo?

Vždycky mě bavilo fotit, ale až těhotenství manželky a očekávání naší první dcery mě přimělo podívat se po nějaké zrcadlovce. Bylo to před osmi lety a zdálo se mi to tenkrát jako poměrně velká investice, základní model a dva objektivy vyšly na 30 tisíc. Pamatuju si, že jsem přemýšlel, jestli to je dobrý nápad, jestli budu potom v reálném životě ty věci opravdu používat. Příchod prcka do rodiny, obzvláště toho prvního, je ale jedno z nejsilnějších období v životě, a tak jsem moc dlouho neváhal a do dobrých fotek naší dcery jsem zainvestoval. Značky jsem moc nestudoval, kamarád mi řekl, ať si vezmu Nikon, tak jsem ho vzal. Že mi můj první Nikon změní život téměř po všech stránkách a že těch bezmála 30 tisíc byla jen kapka v moři proti tomu, co do fotovášně vrazím v dalších letech, to jsem tenkrát vůbec netušil.

Následně se ale začaly dít věci. Fotografie mě úplně pohltila.

...

Celý rozhovor si můžete přečíst v zářijovém vydání FotoVideo!
Více o obsahu zářijového vydání najdete zde.

fv09-2019-web3.jpg

fotovideo-2019-09-titulka-03-1000px.jpg
Rozhovor s fotografkou Gabrielou Ksandr

fotovideo-2019-09-img-0110-v4-1000px.jpg
Na titulní stránce je snímek od Barbory Gajové

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.