Představujeme vítěze EISA Photography Maestro 2019

Publikováno: 30. srpna 2019 | autor Redakce
1.markku-pajunen-forms-of-energy-nuclear-energy-(1-of-1).jpg

Jako každým rokem i letos tato prestižní fotografická soutěž právě vrcholí. Přinášíme vám tři krátká portfolia nejlépe hodnocených fotografů, jak máme ve zvyku už dlouhá léta. Prezentaci vítězů uvedou ve svých časopisech a na webech všichni experti/šéfredaktoři panelu Photography organizace EISA.

Foto: jednotliví autoři, texty: autoři a redakce, www.eisa.eu a www.ifotovideo.cz

Letošní téma mělo název Power. Všichni soutěžící měli poslat pět až osm fotografií. Soutěžní příspěvky musely být v digitální podobě (z digitálního přístroje nebo skeny filmových originálů) a prošly nejdříve patnácti národními koly.

Vítězné snímky národních kol ze všech sedmnácti zúčastněných zemí EISA byly hodnoceny při příležitosti General Meetingu of EISA v červnu 2019 ve Slovinsku. Finální výsledky, které přinášíme, budou slavnostně vyhlášeny během EISA Awards Gala 6. září 2019, kde budou tři nejvýše hodnocení fotografové přítomni.

Podívejte se na snímky tří nejlepších autorů, které vybrala odborná porota.

1. Markku Pajunen, Finland

www.markkupajunen.com
Jsem profesionální fotograf (díky soutěži EISA Maestro 2015), bydlím ve finském Espoo a zaměřuji se hlavně na komerční fotografování. Moje snímky se dají charakterizovat jako dramatické nebo humorné a někdy obojí dohromady. Rád rozvíjím realitu pomocí svérázné manipulace s fotografiemi a hlavně rád vytvářím fotografické kompozice, které osvobozují mou fantazii a umožňují mi vyprávět příběhy, jež by se jinak nestaly.

Dobrý snímek dle mého názoru vytváří emoce a touto fotografickou sérií jsem se vás snažil pobavit. Doufejme, že se (třeba i jen trochu) usmějete.

2. Cletus Nwadike, Švédsko
www: bit.ly/cletusnwadike


Celý rozhovor si můžete přečíst v zářijovém vydání FotoVideo!
Více o obsahu zářijového vydání najdete zde.

fv09-2019-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.