MISTR WEEK OF LIFE – Oľga Nyitrayová

Publikováno: 4. září 2019 | autor Redakce
olga-nyitrayova-09-potapec.jpg

Oľga Nyitrayová, bioložka, Bratislava, Slovenská republika
Projekt Week of Life má nejvíce členů z České republiky, hned na druhém místě je Slovensko a právě tam míří další ocenění Mistr Week of Life. Přímo z hlavního města Bratislavy je bioložka Oľga Nyitrayová, kterou můžete v projektu najít pod přezdívkou NOLI. Je výraznou a oblíbenou členkou a má výjimečný talent nejen pro zachycení barevných kombinací a nevšedních detailů. Můžeme slíbit, že tento rozhovor není jen o tom, co a jak fotografuje, ale hlavně proč. Velkou roli v tom hraje jak časopis FotoVideo, tak i projekt Week of Life.
Otázky: Zdeněk Dvořák, foto a odpovědi: Oľga Nyitrayová https://www.weekoflife.com/cz/page/NOLI/userweeks.aspx

Další mistryní projektu Week of Life jste se stala po delším sledování redakcí a jsme si jisti správností volby. Naše otázky míří do Bratislavy a pro mnohé bude česko-slovenský rozhovor jistě oživením. Jak je zpočátku zvykem, poprosím vás o bližší představení. Prostě a jednoduše: kdo je Oľga Nyitrayová?

Kto som? Pre „wolouškov“ NOLI. Povolaním biologička, zdravotníčka, jednou nohou už na dôchodku. Chvíľku som si o sebe myslela, že snáď aj (taký polovičný) fotograf, ale články Marcela Konečného ma vrátili do reality. Veľmi si ocenenia redakciou vážim, moje fotografické sebavedomie stúplo najmenej o 333 %.

Víme, že fotografie pro vás není jen volnočasová aktivita, ale také součást povolání. Jak jste se k fotografování dostala a jak dlouho už vás v životě doprovází?

...

Celý rozhovor si můžete přečíst v zářijovém vydání FotoVideo!
Více o obsahu zářijového vydání najdete zde.

fv09-2019-web3.jpg

fotovideo-2019-09-titulka-03-1000px.jpg
Rozhovor s fotografkou Gabrielou Ksandr

fotovideo-2019-09-img-0110-v4-1000px.jpg
Na titulní stránce je snímek od Barbory Gajové

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.