Minifolio | Petr Šedý – specialista tématu měsíce: Luční kvítí

Publikováno: 3. září 2019 | autor Redakce
petr-sedy-dsc00995---kopie.jpg

Na Petra jsem poprvé narazila na Facebooku ve fotografické skupině věnované manuálním sklíčkům, kde jsem trávila nějaký ten čas, když jsem se o focení s nimi zajímala. Líbila se mi Petrova tvorba, která uměla pohladit na duši a potěšit oči. Je mu 36 let, pochází z Adamova a žije v Brně. Rozhodla jsem se s ním proto udělat krátký rozhovor o jeho tvorbě.

Rozhovor vedla: Simona Nálepková, www.simonaphoto.cz, foto a odpovědi: Petr Šedý, www.petr-sedy.cz, www.instagram.com/old_manual_lenses

Chtěla bych ti taky poděkovat za rozhovor pro náš časopis FotoVideo. V první řadě bych se tě ráda zeptala, jak ses dostal k fotografování a jak dlouho fotíš?

Já děkuji za oslovení. Fotografování bylo pro mě otázkou čiré náhody: měl jsem nutkání pořídit si foťák. Nevěděl jsem k čemu a jaký. Navštívil jsem první fotoprodejnu a jeden si vybral, aniž bych tušil, co si pořizuji. Důvod byl jednoduchý. Od mládí se pohybuji v přírodě a chtěl jsem některé zážitky zdokumentovat. To vše se odehrálo asi před deseti lety.

Jsi stejně jako Dáša milovníkem starých skel. Jaké je tvé nejoblíbenější? A proč?

...

Celý rozhovor si můžete přečíst v zářijovém vydání FotoVideo!
Více o obsahu zářijového vydání najdete zde.

fv09-2019-web3.jpg

fotovideo-2019-09-titulka-03-1000px.jpg
Rozhovor s fotografkou Gabrielou Ksandr

fotovideo-2019-09-img-0110-v4-1000px.jpg
Na titulní stránce je snímek od Barbory Gajové

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.