MINIFOLIO | Petr Kotrlík – Černobílé snění

Publikováno: 9. srpna 2019 | autor Redakce
0012-narozeniny-stellinka-bw---kopie.jpg

Petr je mladý fotograf z Kadaně, zaměřující se na přirozené snímky nejen svateb, ale i krásných momentů v přírodě. V jeho portfoliu můžete najít i cestovatelské kousky, které opravdu stojí za to.
Petrovu tvorbu mám moc ráda, protože dokáže zachytit to podstatné a zároveň tomu dodá šťávu v podobě perfektních příběhů a barev. Rozhodla jsem se s ním udělat rozhovor právě z těchto důvodů, jeho snímky se k tématu vyloženě hodí.

Rozhovor vedla: Simona Nálepková, www.simonaphoto.cz, foto a odpovědi: Petr Kotrlík, www.facebook.com/petrkotrlikphotography, www.instagram.com/petrkotrlik, www.petrkotrlik.cz

Ahoj Peťo, v první řadě bych Ti chtěla poděkovat za rozhovor pro náš časopis FotoVideo.

První otázka: jakou cestou ses dostal k fotografování?

Vše začalo cestováním. S druhým výletem do Íránu jsem si pořídil fotoaparát, zalehl do knih a studoval, jak fotit. Z původního koníčku se stala nakonec nečekaně profese. Neměl jsem ty ambice, nechtěl jsem fotit lidi, svatby, nic takového. Dnes to miluji.

Vím, že jsi vyznavačem Fuji. Fotíš touto značkou už od začátku své kariéry, tak bych se chtěla zeptat, co tě k Fuji přivedlo?

Marcel Konečný byl hlavním „viníkem“. Žral jsem jeho cestovatelské fotografie a jako „těžký amatér“ jsem si tehdy myslel, že mi dobrý foťák k tomu pomůže. Samozřejmě to byl omyl. Ale Fuji mi byla sympatická značka a doteď je. Ať už je to technická stránka věci nebo výtečná komunita, která mi pomohla být dnes tím, kým jsem.

Celý článek najdete v srpnovém vydání FotoVideo.
Obsah srpnového vydání najdete zde.

fotovideo-08-2019-vizual-v0-1000px.jpg

fv08-2019-facebook-650x846.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.