Minifolio: Bohumil Vopat – specialista tématu měsíce Nedotčená příroda

Publikováno: 23. listopadu 2019 | autor Redakce
bohumil-vopat-img-9167.jpg

Jmenuji se Bohumil Vopat, blíží se mi šedesátý rok, narodil jsem se v Plzeňském kraji a žiju v Domažlicích. Ve facebookové skupině Fotograf roku jsem od roku 2014.
Rozhovor vedla: Simona Nálepková, www.simonaphoto.cz, foto a odpovědi: Bohumil Vopat

Ahoj Bohouši, děkuji ti v první řadě za rozhovor pro náš časopis. Poznala jsem tě právě díky skupině Fotograf roku, kde mě zaujaly tvé fotky zvířat. Ráda bych se tě zeptala, jak dlouho fotíš a který žánr tě baví nejvíce?

Ahoj Simčo, fotím s přestávkami de facto od 10 let, kdy mě k focení a do temné komory nechal nahlédnout můj strýc, od kterého jsem také dostal svůj první foťák − bakelitový Pionýr. Mám ho dodnes.

Zvířata a hlavně ptáky rád pozoruju, například ledňáčky říční už sleduju více než čtyři roky, zajímám se o jejich chování od dubna do srpna, kdy jsem s nimi i několik hodin denně.
Moje focení celkově souvisí s přírodou od makra hmyzu přes ptáky po zvířata obecně a poslední dobou mě baví skládání panoramatických fotek krajiny, kdy už člověk musí přemýšlet, jak bude celek vypadat. Také začínám sbírat informace o focení noční fotografie s hvězdami.

Celý článek si můžete přečíst v prosincovém vydání FotoVideo.



fv12-2019-web-1000x600px-v4.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.