Měnící se svět Gabriely Ksandr – rozhovor

Publikováno: 30. dubna 2022 | autor Redakce
0007.jpg

S Gabrielou se setkáváme dost často, i když v posledních letech téměř výhradně virtuálně, na což si svorně stěžujeme, a slibujeme si vždy nový termín setkání.

Občas se zastaví u nás v redakci (když tam samozřejmě nejsem), občas si zavoláme a já denně obdivuji nové přírůstky do jejího skvělého portfolia. Je vážně neuvěřitelně pilná. Je to tím, že je zvyklá na intenzivní pracovní nasazení, obvyklé u fotografů západního světa, nebo je to prostě v ní? Zeptal jsem se…

0006.jpg

Gabrielo, naposledy jsme krátce představili tvůj letošní kalendář, což už je minimálně půl roku. Jak jsi s ním byla spokojená, resp. jaké byly reakce těch, kteří měli to štěstí a získali ho?

Letošní kalendář byl vskutku úspěšný. Abych uspokojila všechny zájemce, musel se ještě neplánovaně dotisknout. Velký úspěch měla barevná koncepce.

0002.jpg

Považuju tvé kalendáře za špičku u nás a věřím, že budeš v nastavené kvalitě pokračovat. Ale mám jiný dotaz: už několik měsíců vidím na Facebooku tvé fotografie domovních štítů či jakýchsi architektonických zátiší… Co je to za projekt?

Děkuji za uznání, budu samozřejmě v tvorbě kalendářů pokračovat, snad rozšíříme prodej o kamenné prodejny. Zmíněný projekt vznikl jako produkt našeho toulání se po světě. Všimla jsem si, jak se všechno neskutečně rychle mění. Starý dům nebo volné místo mezi domy, které tam léta smutně zahálelo, se za pár chvil změní na...


Celý rozhovor najdete v květnovém čísle časopisu FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv05-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.