Lucie Drlíková – nejen o focení pod vodou

Publikováno: 4. března 2020 | autor Kateřina Davidová
Lucie Drlíková – nejen o focení pod vodou

S vítězkou letošního Nikon kalendáře jsme se domlouvali a domlouvali, až z toho vznikla obálka únorového FotoVideo, na kterou máme v redakci spoustu nádherných i bouřlivých reakcí. Co jí říkáte? Tento rozhovor je jejím volným pokračováním. Lucie opravdu svým stylem a obrovským pracovním nasazením vyčnívá z místy šedé kůry naší fotografické veřejnosti. Její nápady oceňují po celém světě a já osobně jí obrovsky fandím, protože řadu velkých úspěchů má určitě ještě před sebou. Povídal bych si s ní pořád, každá její fotografie je současně obrovským příběhem. Tak alespoň něco – a více třeba zase někdy příště.

Otázky kladl: Rudolf Stáhlich , odpovědi a foto: Lucie Drlíková,

www.waterlanddreams.com, www.facebook.com/lucie.drlikova.9, www.instagram.com/luciedrlikovaphotography

Lucie, jste asi odjakživa sportovní typ, že? Ve vzduchu, na zemi i ve vodě… Co vás baví víc: potápění, nebo skákání s padákem?

Se sportem jsem vyrůstala odmalička. Závodně jsem lyžovala a hrála volejbal a zkoušela všechny možné disciplíny. Lyže mi zůstaly dodneška, hory mám moc ráda. Ale potápění je asi největší vášní. S padákem už deset let neskáču, v podstatě od té doby, co umřel můj dobrý kamarád, parťák na skákání. Tehdy jsem si řekla, že už to nějak stačilo, a od té doby jsem padák nikdy nevytáhla.

Lucie Drlíková – nejen o focení pod vodou

Vím, že fotíte odmalička, fotografická rodina se prostě nezapře. Jak to vaše fotografování vlastně začalo?

Úplně odmalička jsem nefotila. Fotil táta, pak brácha, já se kolem nich pořád jen nějak ochomýtala. Hlavně mě strašně bavilo být s tátou v černé komoře a sledovat ten zázrak, když se na papíře objevila fotka. Během dětství jsem hodně žila sportem, a abych sama fotila, mě tehdy ani nenapadlo. Pro sebe jsem objevila focení v podstatě až v roce 2009, když jsem si koupila první zrcadlovku, a to jen proto, abych mohla fotit to, co vidím pod hladinou. Focení mám od samého začátku spojené s potápěním a s vodou.

Takže to byly začátky… Co, a hlavně čím fotíte teď? Pro podvodní focení to chce asi drahou a kvalitní techniku, že?

Od začátku fotím Nikonem a dnes používám pod vodu…

 

Celý článek si přečtete ve hvězdném březnovém vydání časopisu FotoVideo. Co vás tam čeká dalšího, se dozvíte: ZDE.

Březnové FOTOVIDEO

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.