Lenka Klicperová v červencovém vydání – Nakonec mě to začalo bavit

Publikováno: 2. července 2019 | autor Redakce
foto-lenka-klicperova.jpg

Lenka Klicperová, válečná novinářka a fotografka. Její fotky znáte z výstav Czech Press Photo, kde byla opakovaně oceňovaná, anebo ze stránek českých časopisů. Kdo ji sledujete na Facebooku, ví, že se nebojí prezentovat své zkušenosti z válek, jak je zažila a jak se jeví jí, i když to třeba nejde dohromady s tím, jak se daný problém prezentuje. Přečtěte si (anebo na YouTube poslechněte), jak vypadala její profesní cesta a co sama doporučuje, pokud by se člověk chtěl stát válečným fotografem. Přinášíme další pohled do způsobu práce významného fotografa.

Rozhovor vedl: Petr Horký, Piranha Film, www.youtube.com/petrhorky, foto a odpovědi: Lenka Klicperová, https://lenkaklicperova.cz, www.facebook.com/lenka.klicperova.7

Lenko, přiznávám, že bych tě úplně netipoval na člověka, který by už odmalička pobíhal s foťákem a zaznamenával rodinné dění.

To ani náhodou. Fotokomoru jsme znala, protože táta byl a pořád je nadšený fotoamatér. Ale nijak moc mě to samotnou neinspirovalo. Ani jsem se nechtěla stát novinářkou − a vidíš, nakonec jí jsem. Namístě je, abych řekla, že novinařina, psaní, to je mi vlastní, psaným textem se vyjadřuji úplně přirozeně. Ale focení přišlo v podstatě z donucení.
...

Celý článek a krásné a dobře vytištěné fotografie najdete v červencovém vydání FotoVideo. Více obsahu tohoto krásného vydání najdete zde.

fotovideo-07-2019-vizual-v1-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.