Jak se fotila Slovanská epopej - Jan William Drnek

Publikováno: 23. března 2017 | autor Redakce
Foto: Jan Šibík, Na fotografii: Jan William Drnek

Jan William Drnek dostal nabídku na realizaci knihy – respektive na realizaci fotografií pro výpravnou obrazovou publikaci. Vedlejším (nikoli méně významným) důvodem bylo vytvořit přesnou digitální kopii a vlastně tento cyklus „zazálohovat“.

V rozhovoru s Janem Williamem Drnkem se dozvíte nejen o jeho práci předchozí, ale také o překážkách při focení tohoto velkého projektu. Jaký hardware a software používal? Jaké speciální věci potřeboval pro epopej. Proč ta dlouhá ohniska a problémy s odstupem? Jak dlouho tvala celá práce? Jaká byla práce s restaurátory? Kdo další se podílel na celém projektu?

O světlech, rovnoměrnosti nasvícení, správném barevném podání v porovnání s originálem… to a mnohem více najdete ve čtrnáctistránkovém rozhovoru, v jehož druhé části poodhalíme život Jana Williama Drnka. Zaměřili jsme se na jeho zkušenosti z cestování, podnikání a s duchovním rozvojem.

FotoVideo 4/2017

 

Nenechte si ujít videodokument pořízený Janem Drnkem mladším v průběhu této náročné fotodokumentace unikátních obrazů Alfonse Muchy. Toto video vás chytí za srdce!

Slavic epic / Slovanská epopej

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.