Italský fotograf Dario Bologna

Publikováno: 3. února 2019 | autor Redakce
dario-bologna-fv-02-2019-111-1000px.jpg

Italského fotografa Daria Bolognu můžete znát mimo jiné z jarního FotoŠkoda Festu, kde představil svoji tvorbu. Během workshopu Jak fotografovat moderní portrét ukazoval různé druhy svícení se softboxy a beauty dishem  a prozradil svůj osobitý druh ostrého svícení, kdy na blesky nenasazuje žádné další příslušenství.

Dario, jak ses dostal k fotografování?
Moje cesta byla jiná, než to většinou u fotografů bývá. Nejdřív jsem absolvoval inženýrské studium na vysoké škole. Zároveň jsem sportoval  a sportuji, a tak se mi podařilo zkombinovat své dvě velké lásky a pustil se do sportovních fotografií. Fotil jsem u nás v Turíně první fotbalovou a volejbalovou ligu. Potom jsem objevil kouzlo fotografie a postprodukce a posledních třináct let se specializuji na komerční a reklamní focení.

Jaký máš vztah k sociálním sítím a co bys poradil ostatním fotografům při sebepropagaci?
V dnešním světě jsou sociální sítě základem. Hodně lidí je považuje za ztrátu času, ale ve skutečnosti je to dobrá investice. Fotograf musí mít profesionální profil, ale zároveň je důležité nechat lidi nahlédnout do běžného života. Je potřeba mít na paměti, že sociální sítě nejsou naše portfolio. Vedle toho jsou samozřejmou nutností...

dario-bologna-fv-02-2019-118.jpg

Celý článek a krásné autorovy fotografie autora najdete v tištěném únorovém vydání FotoVideo (více o obsahu vydání zde).

Elektronické vydání můžete číst ihned po objednání zde.

fv02-rozlozeny-v2-dario-bologna-500px.jpg

Odpovědi a foto: DARIO BOLOGNA,
otázky kladl: RENÉ TOMAIDES

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.